Svečano otvoren EYOF u Trabzonu

Svečanom ceremonijom u nedelju uveče u Trabzonu otvoren je 11. Evropski olimpijski festival mladih (EYOF).

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2011.

08:48

Default images

4.000 mladih sportista iz 49 zemalja Evrope prošetali su u svečanom defileu, a sportiste Srbije noseći zastavu svoje zemlje, predvodio je Aleksa Brđović, kapiten odbojkaške reprezentacije.

“Bila mi je velika čast i zadovoljstvo. Nadam se da ću kroz koju godinu, kao senior imati prilku da budem deo defilea Srbije na Olimpijskim igrama”, rekao je Brđović po okončanju svečane ceremonije otvaranja EYOF-a.

Ministar Omladine i sporta Turske Suat Kilic poželeo je dobrodošlicu svim gostima Trabzona i Turske i poželeo im uspešno takmičenje.

Patrik Hiki predsednik Evropskih olimpijskih komiteta na početku svog obraćanja pozvao je sve na minut ćutanja u znak žalosti povodm tragičnog događaja koji se desio u Norveškoj i gubitka velikog broja mladih života, a potom je poželeo uspešno takmičenje svim sportistima.

Uživajte u olimpiskom fuhu ovog festivala, u sjajnom gostoprimstvu domaćina i u samom takmičenju”, rekao je Hiki mladim sportistima.
Svi smo mi svedoci istorijskog događaja za Tursku danas kada se olimpijska zastava viori po prvi put u našoj zemlji. Jezik sporta je univerzalni jezik koji pomera granice ljubavi, prijateljstva i mira”, rekao je premijer Turske Rečep Tajip Erdogan i proglasio je XI letnji EYOF zvanično otvorenim.

Prema tradiciji, po podizanju olimpijske zastave jedan sudija i jedan sportista položili su zakletvu. Nekoliko mladih uspešnih sportista Turske uneli su baklju na stadion, a po paljenju olimpijskog plamena usledio je veličanstven vatromet.

Oduševljen sam ceremonijom otvaranja, a mislim da su i sportisti. Domaćini su na potpuno novi način predstavili plamen kao simbol olimpizma, mešajući vatru, vodu, svetlost u prostoru”, rekao je šef misije OKS Branislav Jevtić, “Mislim da su i naši sportisti, kao i svi mladi sportisti Evrope imali prilku da olimpijski plamen dožive, kao simbol olimpizma na jedan potpuno novi način. Ovog puta krugovi nisu bili dominantni, već olimpijski plamen”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: