Novi humani gest Darka Miličića

Košarkaš Minesota Timbervulvsa Darko Miličić učinio je još jedan humani gest i dao 50.000 evra za transplantaciju srca Slađani Benke iz Čuruga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2011.

13:13

Default images

Miličić je poslednjih godina mnogo novca dao u humanitarne svrhe, a organizovao je i nekoliko akcija.

Poslednja je bila u aprilu, kada je na aukciju stavio šampionski prsten i pojas osvojene 2004. godine, kada je branio boje Detroit Pistonsa. Prikupljen novac tada je uplaćen u humanitarne svrhe za pomoć bolesnoj deci koja pate od Batenove bolesti, neurološkog poremećaja koji postepeno izaziva slepilo, ali dovodi i do tragičnog ishoda.

U grudima moje mame uskoro će kucati novo, zdravo srce. Zahvaljujući jednom veoma visokom čiki, koji dobro igra košarku, dobili smo puno para“, rekla je četvorogodišnja Nevena, kćerka Slađane Benke, koja ima retko oboljenje srca, dilatativnu kardiomiopatiju.

Jedino rešenje za nepremostiv zdravstveni problem je presađivanje srca na jednoj klinici u Beču. Zahvaljujući pojedinačno najvećem novčanom prilogu od 50.000 evra, koji je nedavno uplatio naš poznati košarkaš, odlazak Nevenine i Bojanine mame na složenu operaciju sve je izvesniji.

Čula sam za ranije Darkove humanitarne akcije, ali ni slutila nisam da će odlučiti da i meni pomogne. Na tome sam mu neizmerno zahvalna. Kad me je nedavno pozvao telefonom i izložio nameru da mi uplati novac, ostala sam bez reči“, rekla je Slađana, „Trebalo je da bude naš gost, ali je zbog lošeg vremena izostao dogovoreni roštilj. Uspeli smo da sakupimo nešto više od 70.000 evra. Operacija će koštati više od 100.000 evra, ne računajući ostale bolničke troškove“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: