Nadal za B92: „Novak je favorit“

Još uvek prvi reket sveta Rafael Nadal posle prolaska u finale Vimbldona za B92 je rekao da je Novak Đoković favorit u nedeljnom duelu.

Izvor: B92

Subota, 02.07.2011.

14:57

Default images

Nadal je do plasmana u finale na najprestižnijem teniskom turniru došao trijumfom nad domaćim teniserom Endijem Marijem sa 5:7, 6:2, 6:2, 6:4.

Španac će od ponedeljka prvo mesto na svetu prepustiti Đokoviću, a do sada je više puta naglašavao da mu brojke ništa ne znače. Ipak, ove sezone je četiti puta igrao sa Đokovićem i četiri puta je izgubio, a u nedelju ga očekuje još jedno finale sa njim, a na pitanje da li sada ima mnogo toga da dokaže protiv Novaka, Nadal je rekao:

To što je Novak uradio ove godine je neverovatno i fantastično, tako da jedino mogu da mu čestitam na tome. Ima impresivnu sezonu, a za mene u tome nema ničeg ličnog, ne moram nikome da se dokazujem, niti zašto i kako sam ovde. Posle sedam godina među prvom dvojicom na svetu i velikojg broja pobeda u važnim mečevima, nedeljnom finalu pristupam kao da je to finale Vimbldona, a ne finale sa Novakom Đokovićem. Bitnije mi je da osvojim Vimbldon, nego protiv koga ću to učiniti. Turniri su mnogo važniji od protivnika“.
Beta
Nadal je naglasio da je svestan da ga protiv Đokovića u nedelju od 15 časova, uz direktan prenos na televiziji B92, ne očekuje lak posao.

Novak je uvek težak protivnik, pobedio me je četiri puta ove godine. Što se tiče mentalnog pristupa, sigurno je on u boljoj poziciji od mene, verovatno je i zbog toga favorit, ali ću ja dati sve od sebe“, naglasio je Nadal.

Đoković je do sada Nadala pobeđivao na svim podlogama, osim na travi, ali Španac veruje da srpski teniser može da dođe do trijumfa i na toj podlozi.

Pobedio me je na šljaci i na tvrdoj podlozi, sigurno je da može da me pobedi i na travi. Igrati protiv Novaka je uvek veliki izazov, ali videćemo“, naglasio je branilac titule na Vimbldonu.

Nadal je u polufinalu eliminisao miljenika domaće publike, ali je i pored toga sigurno da će u finalu on imati navijače na Centralnom terenu na svojoj strani. Na pitanje šta misli o tome što će za protivnika imati igrača koji će od ponedeljka biti prvi na svetu, a nema popularnost kao on ili Rodžer Federer, Španac je uz osmeh odgovorio:

Novak je odličan igrač i veoma je popularan. Ima uspešnu karijeru, a videćemo za nekoliko godina. Svako ima svoj imidž, navijače i ne znam šta više da kažem. Od publike u nedelju očekujem veliko poštovanje, publika ovde je fantastična, čak i kada igram protiv Endija, ili Novaka, uvek osećam njihovu podršku, i na tome im se zahvaljujem“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: