As: „Sadašnjost protiv budućnosti“

Svetski mediji i u subotu veliku pažnju posvećuju Novaku Đokoviću koji je dan ranije došao do finala Vimbldona i prvog mesta na ATP listi od ponedeljka.

Izvor: B92

Subota, 02.07.2011.

12:08

Default images

Španski list „As“ ističe da će finalni meč Đokovića i Rafaela Nadala u nedelju predstavljati „dvoboj za anale“.

„Može se taj meč nazvati i duelom sadašnjosti i budućnosti“, kaže „As“, uporedivši ga sa nekadašnjim duelom Džona Mekinroa i Bjorna Borga iz 1980, kada je slavio švedski teniser.

Italijanski „Korijere dela sera“ pronalazi igru sudbine u činjenici da će se u finalu Vimbldona sresti Đoković i Nadal, odmah pošto je Srbin pobedom nad Žoom Vilfredom Congom u polufinalu smenio Španca na listi najboljih tenisera sveta.

Šta god da se dogodi u nedelju popodne, teniser sa Majorke od ponedeljka više neće biti prvi igrač sveta. To mesto će od sada zauzimati Đoković“, ističe italijanski dnevnik i podseća na trenutak kada je srpski teniser odmah po osvajanju poslednjeg poena u meču sa Congom poljubio vimbldonsku travu.
Beta
Najbolje mesto da se postane broj jedan u svetu“, zaključuje „Korijere“.

Britanski „Gardijan“ ističe da će se u nedelju u Vimbldonu voditi pre svega mentalna bitka dvojice tenisera koji pucaju od samopouzdanja.

Ono što jednog tenisera čini velikim šampionom je, bez sumnje, njegovo samopouzdanje“, ocenjuje „Gardijan“ i navodi da je Đoković spreman za napad sada već bivšeg broja jedan.

Nadal brani titulu protiv Đokovića koji je i zvanično sada najbolji teniser na svetu“, ističe britanski list.

Kada sam kao mali počinjao da igram tenis zamišljao sam sebe u finalu Vimbldona“, prenosi „Gardijan“ reči našeg tenisera i dodaje da je Srbin došao do samog teniskog vrha posedujući u sebi nešto što je više od brzih nogu i bistrog uma, „I u najtežim trenucima verujem u sebe .Ranije sam gubio važne mečeve jer nisam imao taj kvalitet više u svojoj igri. Sada je sve drugačije, jer imam ogromno samopouzdanje“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: