Nadal: “Federer, moj najveći rival”

Prvi reket sveta Rafael Nadal izjavio je da mu je najveći rival Švajcarac Rodžer Federer i da voli mečeve protiv njega.

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2011.

13:16

Default images

“Kada igram finale protiv Federera uvek imam poseban osećaj, a verujem i da je i sa ljubiteljima tenisa isto. Uvek sam voleo Federera. Mislim da je dobra stvar kod obojice što znamo kako da gubimo, ali i da pobeđujemo. On je pravi džentlmen”, rekao je Španac.

Od 2. februara 2004. godine ili Nadal ili Federer su se nalazili na prvom mestu ATP liste, a priliku da njihov niz prekine ima Novak Đoković, ukoliko se plasira u finale Vimbldona. Poslednji međusobni duel Nadal i Federer su odigrali u finalu Rolan Garosa, kada je Španac došao do šeste titule u Parizu i doveo svoj skor trijumfa nad Švajcarcem do 17-8.

I Federer i Nadal su u subotu bez problema došli do plasmana u osminu finala trećeg Gren slema sezone, a upitan da li bi radije igrao protiv Švajcarca ili Đokovića u finalu, prvi teniser sveta je rekao:

Nema dileme, radije bih igrao protiv Federera. Imam dobar skor sa njim ove sezone, tri pobede i jedan poraz, dok me je Đoković četiri puta pobedio. Ali videćemo”, istakao je Nadal, “Verujem da neću izgubiti svaki put kada budem igrao protiv Novaka do kraja karijere, ali isto tako neću svaki put pobediti Federera. Sve zavisi od moje forme, ali i njihove”.

Poslednji put Federer je u finalu nekog Gren slema pobedio Nadala 2007. godine na Vimbldonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: