WB: Nadal siguran protiv Svitinga

Prvi teniser sveta Rafael Nadal izborio je plasman u treće kolo Vimbldona trijumfom nad Amerikancem Rajanom Svitingom.

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2011.

17:28

Default images

Španac je do pobede došao sa 6:3, 6:2, 6:4, posle nešto više od dva sata igre na Centralnom terenu.

U borbi za plasman u osminu finala, Nadal će igrati sa Žilom Milerom, kojem je Kanađanin Miloš Raonić predao meč druge runde.

Zanimljivo je da su Nadal i Sviting pre duela u drugom kolu Vimbldona odigrali dva meča, a Amerikanac je uspeo da osvoji samo osam gemova u tim susretima. Ovoga puta, na najprestižnijem turniru na svetu, Sviting je osvojio jedan više, ali je pružio dostojan otpor najboljem teniseru sveta, prvenstveno u poslednjem setu.

Na startu meča obojica tenisera su bili sigurni pri svojim servisima, ali se tada Nadal ’probudio’. Prvi reket sveta je napravio niz od tri uzastopna poena, među kojima je bio i jedan brejk i vrlo brzo poveo sa 4:1. Do kraja seta, Španac je uspeo da zadrži prednost i dođe do vođstva od 1:0 u setovima posle 36 minuta.

Sviting je greškama dozvolio Nadalu da mu odmah oduzme servis, a isto je Španac uspeo i dva gema kasnije, a potom prednost povećao na 4:0. Sviting je u petom gemu konačno prekinuo niz Nadala, a potom i u narednom servis gemu bio siguran, ali je tako samo produžio set, koji je prvi teniser sveta dobio sa 6:2.

Sviting je najveći otpor Nadalu pružio u trećem setu, imao je nekoliko brejk prilika, ali mu je Španac oduzeo servis u sedmom gemu, a potom je viđena velika borba, ali je u desetom gemu prvi reket sveta iskoristio prvu meč loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: