I Tipsarević lako do drugog kola

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Argentincem Brajanom Dabulom u tri seta, 7:6, 6:1, 6:0.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

15:21

Default images

Ovo je bio prvi meč između Dabula i Tipsarevića i trajao je dva sata i pet minuta. Janko u drugom kolu igra protiv Španca Perea Ribe koji je u prvom kolu pobedio Ivana Dodiga.

Srpski predstavnici u muškom singlu u ponedeljak su imali maksimalan učinak, prvo je Viktor Troicki pobedio Nemca Julijana Rajstera, a potom je Novak Đoković slavio protiv Tiema de Bakera iz Holandije.

Dabul je mnogo bolje ušao u meč sa Tipsarevićem i vrlo brzo je došao do brejka. Naš teniser je uzvratio, ali je Argentinac vrlo brzo došao do prilike da servira za set. Baš tada se naš teniser ’probudio’ i smanjio na 5:4, onda i izjednačio, a potom su obojica bili sigurni na servis gemovima i set je ušao u taj brejk. Srpski teniser je tada upotpunio preokret i poveo sa 1:0 u setovima.

U prva dva gema drugog servisa i Tipsarević i Dabul svu osvojili svoje servis gemove, a potom je srpski teniser fantastičnom serijom uz dva brejka dobio drugi set sa 2:0. Tipsarević je istim tempom nastavio i u trećem gemu i vrlo brzo je poveo sa 3:0.

Nastavio je Janko i u istom ritmu pa je lako priveo drugi set kraju i osvojio ga samo jednim izugbljenim gemom posle 27 minuta igre.

U trećem setu Tipsarević je osvoji svih šest gemova, tri puta je osvojio gem na servis Dabula i posle 125 minuta igre plasirao se u drugo kolo. Drugi i treći set su ukupno trajali 62 minuta, a prvi 63.

Janko je imao devet as udaraca i dve duple servis greške, a Argentinac obrnuto, dva asa i čak devet duplih servis grešaka. Srpski teniser je imao odličan procenat osvojenih poena na prvi servis 35/44 (80%). Jako je imao čak 20 vinera više (39:19) i osam neiznuđenih grešaka manje (28:36).

Tipsarević je osvojio ukupno 100 poena, Dabul 65. Janko je iskoristio sedam od 12 brejk lopti, Dabul dve od tri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: