Đoković: “Nisam nepobediv”

Od početka ove godine Novak Đoković ne zna za poraz, ali uprkos tome pred start Rolan Garosa tvrdi da nije nepobediv.

Izvor: B92

Subota, 21.05.2011.

11:53

Default images

Đokovića na startu drugog Gren slema sezone očekuje duel sa Holanđaninom Tiemom De Bakerom, a posle njega je pred njim veoma težak žreb u Parizu.

“Nisam nepobediv, niko nije, iako imam neveroatan niz koji se nastavlja. U prethodnih nekoliko nedelja sam rekao da pokušavam da ne razmišljam o tome kada će se on završiti, jer bi to značilo da pomišljam na poraz”, rekao je Đoković.

Ipak, to mi nije prioritet, nemam takav mentalni pristup. Uvek pokušavam da budem pozitivan na terenu i idem od meča do meča i samo razmišljam o pobedi u tom duelu. Mislim da je to pravi stav, a pokazalo se da dobro funkcioniše”, naglasio je Đoković.

Srpski teniser u Parizu juri osmu titulu na isto toliko turnira u 2011. godini, a prema proračunu, u slučaju plasmana u finalu, po završetku Rolan Garosa bi smenio Rafaela Nadala sa mesta prvog reketa sveta. Đoković se sada prvenstveno nada da će uspeti da uđe u svoj ritam uprkos napornom rasporedu poslednjih nedelja.

Dobra stvar je što igramo svaki drugi dan, pa ima malih pauza. Znam šta moram da uradim. Nemam nikakvih problema što se tiče zdravlja, fizički sam u odličnoj formi, uveren sam da mogu da izađem na teren i odigram i pet setova. Za to se spremam, definitivno”, istakao je Đoković.

Takmičenje na Rolan Garosu počinje u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: