RG: Težak žreb za srpske teniserke

U Parizu je održan žreb za drugi Gren slem turnir sezone Rolan Garos, a prvo su izvučeni parovi u ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2011.

11:58

Default images

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković u prvom kolu će za protivnicu imati Ukrajinku Aljonu Bondarenko, 75. na WTA listi.

Ana Ivanović na startu igra protiv 66. na svetu Johane Larson, dok će najteži posao definitivno imati Bojana Jovanovski. Ona nije imala puno sreće na žrebu pošto joj je protivnica u prvom kolu Andrea Petković koja je 15. na svetu.

Ukoliko savlada Ukrajinku, protivnica Jankovićeve u drugom kolu biće bolja iz duela Duševina – Dokić. U eventualnoj osmini finala JJ bi mogla da igra protiv Skjavone ili Klejbanove, u četvrtfinalu bi za protivnicu mogal da ima Zvonarjovu, a u njenoj polovini žreba je i najbolja teniserka sveta Karolina Voznijacki.

Sa druge strane su Bojana Jovanovski i Ana Ivanović. Ana će ukoliko savlada Šveđanku u drugom kolu igrati protiv bolje iz duela Oprandi – Makarova. U osmini finala mogla bi za protivnicu da ima Viktoriju Azarenku, u četvrtfinalu Na Li ili Ptru Kvitovu, a u polufinalu Šarapovu ili Kim Klajsters.

Bojani Jovanovski bi se, ukoliko na startu napravi iznenađenje i savlada Andreu Petković, žreb otvorio, pa bi u drugom kolu igrala protiv bolje iz meča Sevastova – Hradecka.

Jelena se sa Aljonom Bondarenko do sada sastajala čak 13 puta i dobila je 12 mečeva. Ove godine nisu igrale, ali prošle jesu i to četiri puta. Ukrajinka je slavila na Australijan openu sa 2:0, a Jelena je uzvratila na Rolan Garosu, Vimbldonu i u Tokiju.

Protivnica Ane Ivanović na startu će biti malo poznata Johana Larson. Šveđanka ima 22 godine i do sada je jednom imala prilike da igra protiv Ivanovićeve (2010. u Luksemburgu 6:3, 6:0 za srpsku teniserku).

Bojana Jovanovski nikada se ranije nije sastajala sa Andreom Petković. Nemica srpskog porekla igra sjajno ove godine, na Australijan openu igrala je četvrtfinale nakon pobede nad Marijom Šarapovom, a najbolji turnir u karijeri odigrala je u Majamiju gde je pobedila Karolinu Voznijacki i Jelenu Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: