AO: Podgoričanin izbacio Južnog!

Kvalifikant iz Kanade Miloš Raonić priredio je veliku senzaciju plasmanom u osminu finala Australijen opena.

Izvor: AK

Subota, 22.01.2011.

04:24

Default images

Raonić, 20-godišnjak rođen u Podgorici, eliminisao je desetog nosioca u Melburnu, Rusa Mihaila Južnog sa 6:4, 7:5, 4:6, 6:4.

Kanađanin će u osmini finala priliku za novo iznenađenje imati protiv Španca Davida Ferera koji je "razbio" Litvanca Ričarda Berankisa sa 6:2, 6:2, 6:1 za samo sat i po na terenu.

Raonić, 152. teniser sveta, prvi put učestvuje na Australijen openu, a tek drugi put na nekom Gren slemu. Prošle godine je eliminisan u prvoj rundi US Opena.

Kanađaninu je trebalo skoro tri sata igre da savlada favorita iz Rusije. Odigrao je perfektno, pogodio je čak 64 vinera (Južni 24) i pored čak 54 neiznuđene greške (Južni 26), uspeo da iskoristi skoro svaku ukazanu šansu pa je u poen pretvorio šest od osam brejk lopti. Veliki uticaj na trijumf imao je 31 odserviran as, Rus je pogodio samo tri.

Litvanac Berankis je napravio 46 neiznuđenih grešaka što je previše u duelu sa sedmim favoritom turnira, pa je Španac iskoristio osam od čak 19 brejk šansi i lako se plasirao u osminu finala što mu je najbolji rezultat u Melburnu još od 2008. godine kada je bio među osam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: