KA: Uzbekistan u polufinalu

Reprezentacija Uzbekistana plasirala se u polufinale fudbalskog kupa Azije pošto je večeras u četrtfinalu savladala selekciju Jordana sa 2:1 (0:0).

Izvor: B92

Petak, 21.01.2011.

21:03

Default images

Strelci su bili Bakajev u 46. i 49. za Uzbekistan, a Bani Jasen u 58. minutu za Jordan.

Sa dva brza pogotka Ulugbeka Bakajeva Uzbekistan je stekao odlučujuću prednost i zasluženo se probio medju četiri najbolje kontinentalne ekipe, prvi put u istoriji. Krunisane su veoma dobre igre iz prvog dela takmičenja, kada je ta selekcija dopadljivim i efikasnim fudbalom sigurno osvojila prvo mesto u A grupi.

Vrlo solidna i borbena reprezentacija Jordana je posle ubedljivog vodjstva protivnika krenula na sve ili ništa, ali osim počasnog pogotka Bani Jasena nije mogla više da učini.

Uzbekistan je odbranio dragocenu prednost, pa će u polufinalu 25. januara igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg meča Australija - Irak.

Ranije danas u polufinale Kupa Azije plasirao se Japan pobedom nad domaćinom Katarom od 3:2, a u borbi za finale igraće sa pobednikom sutrašnjeg susreta Iran - Južna Koreja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: