SP: Loša Srbija startovala pobedom

Rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na startu Svetskog prvenstva u Švedskoj.

Izvor: B92

Petak, 14.01.2011.

21:27

Default images

Srbija je u prvom kolu C grupe u Malmeu savladala Alžir sa 25:24 (13:9).

Srpski rukometaši su protiv Alžira pokazali niz slabosti, pre svega na duboku odbranu Alžira, ali su zabeležili pobedu što je na ovakvim takmičenjima i najvažnije. Najefikasniji u našoj selekciji je bio Marko Vujin sa šest golova, dok su Stojković i Prodanović postigli po čeiri.

Igrač meča je ipak golman Darko Stanić koji je sjajno branio tokom svih 60 minuta i koji je svojom odbranom na kraju i osigurao trijumf.

U drugom kolu, u nedelju, protivnik selekcije Srbije biće Australija.

Ekipa Veselina Vukovića veoma loše je otvorila meč. Alžirici su na startu igrali veoma gareivnu i visoku odbranu, pa su uz nekoliko ukradenih lopti i laganih kontri vrlo brzo poveli sa 4:0. Prvi gol za Srbiju u Švedskoj postigao je Rastko Stojković posle skoro šest minuta igre, i to je bio početak serije naše selekcije.

Golman Darko Stanić je u narednih nekoliko minuta odlično branio, a naši rukometaši su se razigrali u napadu. Redom su pogađali Vujin, Ilić, Prodanović, pa ponovo Vujin i nakon deset minuta Srbija je preokrenula na 5:4. U sledećem napadu Alžir je prekinuo seriju Srbije (5:5), ali je to samo bio početak nove.

Stanić je nastavio da brani sve pokušaje Alžiraca sa devet metara, naš napad je dobro funkcionisao, pa je u 16. minutu bilo 9:5 za Srbiju. Usledio je ponovo period od nekoliko minuta slabe igre naše selekcije, Alžir je prišao na 9:7, ali naš tim se brzo konsolidovao i pet minurta pre odlazak na odmor na semaforu je stajalo 12:7.

Serija Srbije prekinuta je na neobičan način, pošto je četiri minuta pre kraja viđeno prvo isključenje na meču i to ne zbog prekršaja već zbog nepravilno izvršene izmene. Alžir je u dva minuta sa igračem više postigao samo jedan gol, a do kraja poluvremena oba tima postigla su po gol, pa je posle 30 minuta Srbija vodila 13:9.

Drugo poluvreme počelo je još jednom tahničkom greškom naše selekcije koja je u 34. minutu zaradila i drugo isključenje bez prekršaja. Ovoga puta krivac je bio Šešum koji se nije pomerio na propisano odstojanje nakon faula.

Alžirci su čoveka više iskoristili i prišli na minus tri (15:12), Srbija je odovorila sa dva brza gola, ali je Alžir postigao još tri i u 41. minutu Srbija je imala samo dva gola viška (17:15). To očigledno nije bilo dovoljno našim rukometašima da se trgnu, pa je Alžir u 46. minutu sa četiri vezana gola poptuno preokrenuo (19:18).

Imali su Alžirci napad i za 20:18, naš tim se odbranio, a nekoliko minuta kasnije i vratio prednost posle gola Markovića (21:20). Povela je ekipa Veselina Vukovića i sa 22:20, ali nikako nije mogla da prelomi meč.

Alžir je ponovo zaigrao veoma duboku odbranu, naši rukometaši se nisu snalazili, i u poslednjih pet minuta ušlo se sa golom prednosti za naše protivnike (23:22).

Marković je sa krila uspeo da izjednači, Stanić je odlično odbranio an drugoj strani, a Stojković tri i po minuta pre kraja vratio prednost Srbiji (24:23). Alžir je, međutim, ponovo izjednačio, a posle dva faula u napadu pivotmena (po jedan na obe strane), gol prednosti Srbiji minut i po pre kraja donosi Prodanović sa desnog krila.

Usledio je dugačak napad Alžira koji je završen odbranom golmana Stanića, a u preostalih 30-ak sekundi naši rukometaši su zadržali loptu i pobedu.

Srbija – Alžir: 25:24 (13:9).

SRBIJA: Pribak, Šešum 2, Vujin 6, Nikčević 3, Ćurković, Toskić, Stanić (18 odbrana), Ilić 2, Marković 2, Pejanović (1 odbrana), Prodanović 4, Stojković 4, Rnić, Vilovski, Vučković 2, Stankovic.
ALŽIR: Rahim, Zuaui 1, Čeih 5, Berkus 1, Labane 3, Bultif 3, Kerbose, Hamud Ajat, Busmal, Berian 3, Lajadi 1, Daud 3, Mokrani 1, Slahđi (7 odbrana), Hamad 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: