Vuković: Borbenost da, prognoze ne

Svetsko rukometno prvenstvo održaće se od 13-30. januara u Švedskoj. Srbija će igrati u Grupi C (Malme) sa Alžirom, Australijom, Rumunijom, Hrvatskom i Danskom.

Izvor: B92

Utorak, 11.01.2011.

15:19

Default images

Selektor Srbije Veselin Vuković smatra da je najvažnije da igrači na SP daju sve od sebe, ali ostao uzdržan od prognoza.

"Cilj je da u svaku utakmicu uđemo da odigramo najbolje što možemo. Vraćen je kolektivni duh i možemo da odmerimo snage sa svakim u grupi. Cilj je da damo sve od sebe, tako da niko nema pravo da nam nešto zameri", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, nema potrebe da bilo koga igrači precenjuju, ni da se plaše pobede.

"U ovom trenutku Danska i Hrvatska su favoriti 'na papiru' u našoj grupi. Mi i Rumunija treba da se borimo za treće mesto koje vodi u naredni krug. Reprezentacija je i ranije imala kvalitet da bilo koga pobedi, ali nije dovoljno pobediti u jednoj utakmici, već u kontinuitetu. To mi ne možemo", rekao je Vuković.

Selektor Srbije objasnio je da ne može da garantuje da će ekipa pobedjivati, ali da se sprema da može sa svima da igra.

"Pre 25 godina moja generacija je bila prvak sveta. Recept je jasan - ako sve pobediš, onda si šampion. Mislim da sada nismo u situaciji
da sve 'istamburamo', što bismo voleli. Uvek smo imali kvalitet da pobedimo jake reprezentacije, a padali smo od slabih protivnika"
,
rekao je Vuković.

On je istakao da igrači nemaju dovoljno medjunarodnog iskustva za veliko takmičenje i da je to veliki minus, a da je plus što je popravljena igra u odbrani.

"Ne znam za koliko će nam to biti dovoljno", priznao je Vuković.

Reprezentativac Srbije Mladen Bojinović, koji je zbog povrede propustio treninge na pripremama, naglasio je da su igrači spremni da daju sve od sebe na Svetskom prvenstvu.

"Hrvatska i Danska su veliki favoriti. Danska ima tradiciju i školu rukometa, dok je Hrvatska u vrhu već 10 godina i sa istom ekipom osvaja medalje", rekao je Bojinović.

On je dodao da će verovatno meč sa Hrvatskom kao i ranije biti pod "velikim nabojem", ali da je većina igrača već odigrala mnogo takvih utakmica.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar poželeo je igračima i stručnom štabu srećan put i podsetio da je rukomet jedan od sportova sa velikom tradicijom.

"Siguran sam da im je cilj da daju sve od sebe. Želim im da uđu u drugi krug i kasnije izbore plasman na Olimpijske igre 2012. godine",
rekao je Šoštar.

Reprezentacija Srbije počinje takmičenje na Svetskom prvenstvu u Švedskoj u petak 14. januara, kada se u 20.45 sastaje sa Alžirom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: