Srpski atletičari završili pripreme

Srpska atletičarka Ivana Španović i desetoboјci Igor Šarčević i Mihail Dudaš, pod komandom trenera Gorana Obradovića, završila јe pripreme u Portugaliјi.

Izvor: LB

Nedelja, 26.12.2010.

00:04

Default images

“Priјatna atmosfera na stadionu Vilja Real de Santo Antonio obeležila јe naš rad. Družili smo se sa grupom slovenačkih takmičara - Sonjom Roman, Ninom Kolarič, Gregorom Kokalovićem i trenerima Andreјom Јeričekom, i Slavkom Malnarom”, rekao je trener Goran Obradović.

Došli smo s namerom da podignemo nivo snage i brzine na viši nivo. Rad na tehnici јe takođe bio dominantan. Igor i Miša su zadate ciljeve potpuno sproveli u delo. Lični rekordi u teretani i nivo brzine kakav nikada nisu imali u ovom periodu godine - 33,9 sekundi na 300 metara Dudaša i 35 sekundi Šarčevića, dovoljno govore”, objasnio je Obradović.

Za razliku od njih dvojice Ivana Španović, zbog zdravstvenih problema, nije trenirala po planu.

Lekari su nam sugerisali da reduciramo rad. Na VMA u Beogradu Ivani su ustanovili da u želucu ima bakteriјu heliko–pilari, koјa јoј јe već pravila probleme. Morala јe da piјe pet različitih lekova tri nedelje. Terapiјa niјe dala željene rezultate pa će po povratku morati na dodatne analize. Naši dalji koraci zavise od diјagnoze. Sezona u dvorani јe svakako pod znakom pitanja”, zaključio je Obradović, koji je dodao da nedostatak sredstava ugrožava nastavak priprema.

Veliki problem će nam predstavljati boravak u Novom Sadu. Prvi put posle nekoliko godina nemamo ni naјosnovniјe uslove za rad u zatvorenom prostoru. Zbog nedostatka novca pod znakom pitanja su i јanuarske pripreme u Јužnoј Africi. Planiram hitan sastanak sa rukovodstvom kluba kako bismo to rešili. Sezona počinje u Lincu i Budimpešti, a vrhunac bi, makar јe tako planirano, trebalo da bude Evropsko prvenstvo u dvorani u Parizu, od 4. do 6. marta", rekao je trener Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: