Preminuo generalni sekretar ISSF

Generalni sekretar Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF) Horst Šrajber preminuo je u 82. godini u Minhenu.

Izvor: B92

Utorak, 14.12.2010.

17:36

Default images

„Horst Šrajber je uvek nastojao da njegov nesebični rad bude u službi pre svega streljačkog sporta, strelaca i nacionalnih federacija“, rekao je predsednik ISSF Olegario Vaskes Ranja.

Za prvog operativca ISSF Horst je izabran 1980. godine i sa predsednikom te federacije smatra se najzaslužnijim za promene i unapređenje sistema takmičenja koje su modernizovale streljaštvo i uvele ga u 21. vek.

Pod njihovim rukovodstvo članstvo ISSF je naraslo do 160 zemalja, a streljaštvo je postalo veoma jak i cenjen olimpijski sport, a Horst je na Generalnoj skupštini ISSF u julu ove godine, u toku Šampionata sveta u Minhenu ponovo je izabran za generalnog sekretara u četvorogodišnjem mandatu.

Streljački savez Srbije i Streljački savez za leteće mete Srbije uputili su u ime svih strelaca, streljačkih radnika i prijatelja ovog sporta telegram saučešća porodici Horsta Šrajbera i Međunarodnoj federaciji sportskog streljaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: