Privedena svetska šampionka

Svetska šampionka u stiplčezu, Marta Dominges iz Španije, zadržana je u pritvoru u okviru velike akcije oko razotkrivanja dopinga.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2010.

19:28

Default images

Istražitelji su pretražili kuću Domingesove u Palensiji i uzeli laptop, jednu tašnu i kao i kutiju u okviru velike akcije pod imenom „Operacija Galgo“.

Pored Domingesove, uhapšena su i trener Sesar Peres kao i lekar Eufimijano Fuentes.

35-godišnja Dominges je titulu svetske prvakinje na 3.000m stiplčez osvojila prošle godine u Berlinu, dok narednu propušta zbog trudnoće. Španska atletičarka je 2009. godine izabrana za atletičarku godine u Evropi.

Fuentes je bio uhapšen i pre četiri godine u okviru „Operacije Puerto“.

Pored Peresa, istražitelji su ušli u kuću i još jednog trenera, Manuela Paskve Pikeresa, ali on nije priveden.

„Operacija Galgo“ je treća istraga protiv dopinga u španskom sportu, posle prošlogodišnje „Operacije Grial“, posle koje je Fransisko Fernandes, koji se takmiči u brzom hodanju na 20km, suspendovan na dve godine. Pored „srebrnog“ sa OI 2004. godine, uhapšeno je još 11 ljudi proteklog novembra.

„Operacija Puerto“ je najveća istraga u biciklizmu kojom je 2006. godine obuhvaćeno preko 50 biciklista. Posle akcije, Alehandro Valverde i Ivan Baso su suspendovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: