Kanćelara u timu braće Šlek

Četvorostruki svetski šampion u vožnji na hronometar Fabijan Kanćelara pridružiće se Endiju i Frenku Šleku u novom timu, pošto je potpisao trogodišnji ugovor.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

18:21

Default images

Kanćelara će u tim koji nosi ime Luksemburg Pro Sajkling doći iz Sakso Banka, čije boje su do kraja ove sezone branila i braća Šlek.

„Presrećni smo što možemo da objavimo dolazak Fabijana Kanćelare u naš tim. Po ugovoru Švajcarac će naredne tri sezone voziti za nas“, kaže se u saopštenju tima.

Jednako srećan zbog prelaska u novi tim bio je i Švajcarac.

Imao sam nekoliko zanimljivih opcija, ali sam na kraju shvatio da projekat iz Luksemburga ima sve što je potrebno da bih nastavio da napredujem, a da ništa ne budim. Ovo je jedinstven tim, sa poznatim ljudima, ali u novoj okolini, koji će mi omogućiti kontinuitet, ali i novu motivaciju kako bismo ovaj projekat učinili najuspešnijim u ovom sportu“, rekao je Kanćelara.

Još pre nekoliko meseci ovogodišnji vicešampion trke „Tur d’Frans“ Endi Šlek i njegov brat Frenk su objavili da napuštaju Sakso Bank na kraju sezone da bi pokrenuli svoj tim i od tada su im se u njemu pridružila nekolicina timskih kolega iz Luksemburga. Menadžer tima je Brajan Nigard, bivši prvi čovek Sakso Banka i tima Skaj zadužen za medije.

S druge strane, u Sakso Bank je prešao trostruki osvajač “Tura” Alberto Kontador, koji je trenutno pod suspenzijom jer je tokom ovogodišnjeg izdanja najprestižnije trke na svetu bio pozitivan na klenbuterol. Španac se trenutno nalazi pod istragom federacije svoje zemlje i očekuje se da će odluka o tome da li će biti kažnjen ili ne biti doneta do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: