Kontador ponovo preti povlačenjem

Trostruki pobednik trke „Tur d’Frans“ Alberto Kontador ponovio je pretnju da će se povući iz biciklizma ako bude kažnjen zbog toga što je pao na doping testu.

Izvor: B92, Reuters

Petak, 26.11.2010.

17:12

Default images

Španac je trenutno pod suspenzijom jer je bio pozitivan na klenbuterol tokom ovogodišnjeg „Tura“ i nalazi se pdo istragom Španske biciklističke federacije.

„Rano je bilo šta reći, ali ne mogu da sa sigurnošću kažem da ću nastaviti da vozim“, istakao je Kontador.

Kontador je kao razlog pozitivnog testa okrivio pokvareno meso, ali je tu odbranu odbacila Svetska anti-doping agencija. Ukoliko španski biciklista bude proglašen krivim preti mu dvogodišnja suspenzija i gubitak ovogodišnje titule na najprestižnijoj trci na svetu, a on očekuje da će Španska federacija doneti odluku do kraja ove godine.

Nijednog trenutka nisam sumnjao u svoju nevinost jer nisam uradio ništa nedozvoljeno“, naglasio je Kontador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: