Vujošević napustio CSKA!

Duško Vujošević napustio je moskovski CSKA na inicijativu kluba, stoji na zvaničnom sajtu.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2010.

18:58

Default images

Nakon poraza u Milanu, petog u šest mečeva Evrolige, trofejni trener i klub iz Moskve su se rastali posle ssamo pet meseci.

Mesto prvog trenera ekipe u narednom periodu će preuzeti dosadašnji pomoćnik Vujoševića Dmitrij Šakulin.

Vujošević je sa CSKA zabeležio istorijsku pobedu na Klivlendom u Americi, ali je u Evroligi imao veoma loše rezultate. Moskovskom klubu je sada ozbiljno ugrožen plasman u Top16, što se nije dogodilo u poslednjih 14 godina.

“Iskreno, ovo je bila veoma teška odluka. Pred duel u Milanu samo mislili da je moguće popraviti situaciju, i uradili smo sve kako bi to dokazali”, rekao je predsednik kluba Andrej Vatutin.

Vujošević je rekao da je očekivao da će klub imati više strpljenja i požalio se na mnogobrojne probleme.

"Kada sam prihvatio ponudu mislio sam da će za stvaranje novog tima klub imati više vremena i strpljenja. Nažalost, moje privikavanje na situaciju podudarilo se s drugim problemima. Počeli smo takmičenje bez nekolicine igrača zbog povreda, a problem je bio i prilagoditi se na novi sistem", rekao je Vujošević za klupski sajt.

"Prvi poraz u Evroligi protiv Milana dogodio se zbog naše turneje po SAD. Takodje, raspored u Evroligi nam nije išao na ruku - od šest utakmica samo dve smo odigrali na svom terenu. Početak sezone bi bio drugačiji da su nas mimoišli bar neki od tih problema", dodao je Vujošević.

On je svom, sada bivšem klubu poželeo sreću u nastavku takmičenja.

"Postoje dva tipa trenera - oni koji su otpušteni i oni koji još nisu otpušteni... CSKA je veliki klub i želim da se što pre vrati na staze pobeda", rekao je Vujošević.

Vujošević je u proteklih devet godina sa Partizanom dominirao u regionu, a pri tome je ostvariovao i fenomenalne uspehe u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

250 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: