Fetel: „Verovao sam u sebe“

Posle trke za Veliku nagradu Abu Dabija na kojoj je postao najmlađi šampion Formule 1 ikada Sebastijan Fetel je rekao da je sve vreme verovao u sebe.

Izvor: JT

Nedelja, 14.11.2010.

18:10

Default images

Mladi Nemac nijednog trenutka tokom ovogodišnjeg šampionata nije bio sam na čelu generalnog plasmana, a na kraju je imao četiri boda više od Fernanda Alonsa.

„Ne znam šta da kažem, iskreno, jer ni ne znam šta bi trebalo da se kaže sada. Bila je ovo teška sezona, i fizički i mentalno, ali sam sve vreme verovao u tim, a uz to sam i verovao u sebe“, rekao je Fetel.

Ovo je specijalan dan kada se sve pogleda. Ujutru sam se probudio i pokušao sam da budem miran i da izbegnem kontakt sa ljudima. Nemam reči, ali kao što rekoh, bolid je bio odličan, na startu sam bio blizu Luisa, imali smo malih problema sa pneumaticima, ali smo se posle stabilizovali. Bilo je dobro što je Kubica posle usporio Luisa pa sam mogao da ostvarim veću prednost, ali nisam znao šta se dešava sve dok nisam prošao kroz cilj“, dodao je Fetel.
© 2006-2010 by Red Bull GmbH and GEPA pictures GmbH
Mladi Nemac je rekao da je iako nije znao da li je šampion bio veoma miran, iako se to ne može reći za njegovog trkačkog inženjera Rokija.

Roki je sve vreme pokušava da me savetuje, a ja sam samo mislio zašto je toliko nervozan jer smo sigurno u odličnoj poziciji. Kada sam prošao kroz cilj rekao mi je da sve izgleda dobro ali da moramo da sačekamo, a onda je počeo da vrišti i znao sam da smo osvojili titulu“, naglasio je Fetel.

Fetel je na kraju morao i da se zahvali svima koji su ga podržali do najvećeg uspeha u karijeri.

Moram da se zahvaluim svim mehaničarima, inženjerima, svima u Milton Kinsu, koji su radili kao nenormalni, svima koji uživaju sada u Austriji i svima onima koji su me podržavali od početka. Ovo je neverovatno i veoma sam ponosan“, rekao je mladi Nemac.
© 2006-2010 by Red Bull GmbH and GEPA pictures GmbH
Pun reči hvale za Fetela bio je Kristijan Horner, šef austrijske ekipe.

Ovo je neverovatno. Sebastijan je prvi put poveo u plasmanu na poslednjoj trci, ali je to ujedno i najvažniji trenutak za to. Cele sezone je trpeo, imao je velike probleme, ali nije izgubio fokus. Sada je najmlađi šampion u istoriji Formule 1 i to u potpunosti zaslužuje. Sve se svodi na to šta je uradio na stazi i ceo tim je neverovatno ponosan na to što je postigao“, istakao je Horner.

Horner je takođe pohvalio i Vebera, koji je do poslednje trke imao šansu da osvoji titulu, a imao je i veliku ulogu u tome što je Red Bul najbolji konstruktor u šampionatu.

Ne smemo da zaboravimo Marka u celoj situaciji i posao koji je uradio ove godine. Vozio je neverovatno dobro, pobedio je na četiri trke i bio je u konkurenciji za titulu do poslednje trke. Ona je mogla da ode i u njegove ruke, a velika je privilegija što imamo takva dva momka u timu. Ipak, danas je Sebastijan dan i još lepše je što je gospodin Matešić bio tu da prisustvuje osvajanju naše prve titule“, naglasio je Horner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: