Poraz odbojkašica za kraj

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Izvor: B92

Nedelja, 14.11.2010.

09:29

Default images

Srbija je u meču za sedmo mesto poražena od Nemačke sa 3:1, po setovima 25:20, 21:25, 22:25 i 23:25.

Meč između Srbije i Nemačke trajao je sat i 45 minuta. Najefikasnija u timu Srbije bila je Jovana Vesović sa 19 poena, dok je Jovana Brakočević imala 12, a Nataša Krsmanović poen manje. Nemačku je do pobede predvodila Margareta Kozuh sa 29 poena.

Srbija je na susretu sa Nemačkom bila bez kapitena Jelene Nikolić, koja je obnovila povredu Ahilove tetive u meču protiv Italije.

Srbija je bila uspešnija samo u prvom setu, dok je u svim ostalim setovima bio primetan nedostatak preciznosti i koncentracije. To je posebno bilo vidljivo sredinom svakog od četiri seta, kada je najčešće i padala odluka. U tom periodu su Nemice sticale prednost koja je, ispostavljalo se, bila nedostižna za izabranice Zorana Terzića.

Nemačka je imala četiri meč lopte, od kojih je Srbija spasila tri, ali ne i četvrtu, koja je označila kraj meča i osmo mesto za Srbiju na XVI SP 2010.

Srbija: Nikolić, Brakočević (12), Malagurski (9), Krsmanović (11), Majstorović, Molnar (10), Antonijević, Vesović (19), Ognjenović (1), Veljković (4), Rašić (5), Ćebić. Treneri: Zoran Terzić i Branko Kovačević.

Nemačka: Vajs (1), Hanke, Čerlih, Hipe, Radcuvajt, Suške (10), Mates (7), First (8), Bejer (4), Kozuh (29), Brinker (13), Šaus. Treneri: Đovani Gvideti i Feliks Kozlovski.

U finalu će igrati Brazil i Rusija i to će biti repriza prošlogodišnjeg finala, u kome su Ruskinje pobedile za 3:2 i osvojile šestu titulu svetskog šampiona.

Reprezentacije Japana i SAD boriće se za bronzanu medalju, dok će Italija i Nemačka igrati za peto mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: