Odbojkašice: "Nedovoljno dobro"

Kapiten odbojkašica Srbije Jelena Nikolić izjavila je da je Italija igrala "dosta dobro", ali da nije toliko superiornija koliko to rezultat pokazuje.

Izvor: B92

Subota, 13.11.2010.

13:03

Default images

Srbija je izgubila od Italije sa 0:3 i sutra će igrati sa Nemačkom za sedmo mesto na Svetskom prvenstvu.

"Ništa nismo mogli da uradimo danas. Italija je igrala dosta dobro. Sigurna sam da nisu superiornije od nas kako je utakmica to pokazala. Ostaje nam meč za sedmo mesto i probaćemo da završimo turnir sa pobedom", rekla je je posle utakmice u Tokiju Nikolićeva.

Odbojkašica Srbije Nataša Krsmanović ocenila je da je ekipa imala veoma slab učinak u napadu.

"One su došle dobro pripremljene. Znale su sve šta ćemo da uradimo. Iskusnije su od nas, bile su staloženije. U nekim trenucima mi smo ih imale, ali kratkog daha do pola seta. Onda smo mi padale, a oni su se dizale. Ne znam šta je pravi razlog ovakve naše igre", rekla je Krsmanovićeva.

Reprezentativka Srbije Sanja Malagurski smatra da ekipa nije odigrala toliko loše utakmicu, naročito u trećem setu.

"Malo smo se kasno probudile. U trećem setu imale smo mnogo dobrih akcija. Mislila sam da ako dobijemo taj set da ćemo moći da izvučemo utakmicu. Na žalost, na kraju smo posustale. Idemo sada da se odmorimo i da sutra pobedom završimo ovo takmičenje", rekla je Malagurski.

Terzić: "Nedostajalo nam je motiva"

Selektor Zoran Terzić izjavio je da je nedostatak motiva glavni uzrok ubedljivog poraza protiv Italije u borbi za plasman od petog do osmog mesta na prvenstvu sveta u Japanu.

"Evidentno je da su obe ekipe bile razočarane što moraju da igraju za plasman. Ipak, za nas bi bio veliki uspeh da smo izborili šansu da igramo za peto mesto. Tim više mi nije jasan nedostatak motiva kod devojaka. Trebalo je da damo sve od sebe, a ne da u završnici setova igramo kukavički", rekao je Terzić.

Terzić je ocenio da je naš tim dobro igrao u većim delovima setova, ali je imao slabe završnice.

"Veći deo setova igrali smo dobro, ali su nam završnice bile slabe. Dešavalo nam se da setove, upkos idealnom prijemu, završavamo bez ozbiljnijeg napada. Da je bilo malo više hrabrosti i želje, verovatno bi završnice setova bile neizvesnije", rekao je Terzić.

Terzić je istakao da našu selekciju u borbi za sedmo mestu sutra protiv Nemačke čeka još teža utakmica.

"Nemačka ima tim koji u svaku utakmicu ulazi maksimalno motivisano. Pokušaćemo i mi da damo sve od sebe, kako bi pobedom završili prvenstvo", poručio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: