Odbojkašice: "Italija motiviše"

Odbojkašice Srbije izjavile su da ih motiviše to što se u borbi za plasman na Svetskom prvenstvu u Japanu sastaju sa selekcijom Italije.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2010.

15:12

Default images

Izabranice Zorana Terzića igraju sa Italijankama u subotu od 10 časova po srednjeevropskom vremenu.

"Žao mi je što Italijanke nisu ušle u polufinale, jer to zaslužuju. Polufinale bez njih nema draži. Ipak, draže mi je da igramo protiv njih nego protiv Nemica, jer su jače i veći je motiv", rekla je Jelena Nikolić.

Srbija je na turniru tokom priprema za dolazak u Japan savladala Italiju rezultatom 3:2 u setovima.

"Ovo je ipak Svetsko prvenstvo. Njima nije lako, jer se nisu plasirale u polufinale, pitanje je kako će igrati, ali to je ekipa sastavljena od odličnih igračica. Mislim da će pobednik našeg meča obezbediti peto mesto. Ima mnogo faktora zbog kojih je važno biti peti", izjavila je Nikolićeva.

Nataša Krsmanović je, takođe, zadovoljna što će igrati protiv Italije.

"Ja sam srećna što igramo sa Italijankama, a ne sa Nemicama, koje nam nikada nisu 'ležale' i koje se uvek bore dok ne padne poslednja lopta. Italijanke su u oslabljenom, podmlađenom sastavu, a nedavno smo ih dobili na pripremama. Možemo da ih pobedimo i sada, ali zavisi u kakvom ćemo izdanju biti, s obzirom na to šta nam se sve dešavalo na ovom Svetskom prvenstvu, ne možemo ništa da garantujemo", rekla je Krsmanovićeva.

Sanja Malagurski tvrdi da motiva ima na pretek.

"Veoma dobro poznajemo protivnika. Imaju vrhunske igračice u sastavu. Treba da se odmorimo, zaboravimo šta je bilo i da odigramo najbolje što možemo. Želja mi je da pokažemo da pripadamo svetskom vrhu i ostavimo dobre reprezentacije iza sebe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: