Pred Kontadorom meseci čekanja

Disciplinski postupak protiv Alberta Kontadora zbog pozitivnog testa mogao bi da traje duže od mesec dana, koliko Međunarodna biciklistička unija dozvoljava.

Izvor: B92, Reuters

Sreda, 10.11.2010.

20:44

Default images

UCI je od Španske biciklističke federacije zatražila da pokrene disciplinski postupak protiv Kontadora, a prvi sastanak povogom tog slučaja održan je u sredu.

„Postupak bi mogao da traje tri meseca ili čak duže“, rekao je prvi čovek Španske biciklističke federacije Huan Karlo Kastano posle sastanka.

Kastano je rekao da je Federacija dobila preko 600 strana materijala, mnogo više nego što je uobičajeno kod takvih slučajeva, od vladajućeg tela svetskog biciklizma, koje se tiču pozitivnog testa trostrukog šampiona trke „Tur d’Frans“, koji je bio pozitivan na klenbuterol tokom ovogodišnjeg izdanja trke i trenutno je pod suspenzijom.

Mnogo više stvari moramo da pokrijemo nego kod normalnih slučajeva i zbog toga ćemo raditi brzinom koja nam je potrebna da bismo bili što temeljniji. Želimo da što pre razrešimo ovo, ali je najbitnije da se fer postupa sa Albertom“, naglasio je Kastano.
Beta
Kontador je po objavljivanju da je bio pozitivan rekao da je to rezultat pokvarenog mesa. Španac je suspendovan od 24. avgusta, iako je javnost za njegov pozitivan test saznala tek 30. septembra. Skoro šest nedelja kasnije, posle intenzivnih konsultacija između UCI i Svetske anti-doping agencije, postupak protiv Kontadora je konačno počeo i Španska federacija će odlučiti da li on treba da bude kažnjen.

Pratili smo slučaj preko medija i znali smo za Albertov pozitivan test, ali do 8. novembra nismo imali nikakve kontakte sa zvaničnicima, a čak sam se i pitao da li će ga uopšte proslediti nama. Mnogo vremena je prošlo, ali je sigurno da ćemo prekoračiti vreme koje je potrebno za donošenje odluke“, istakao je Kastano.

Povodom početka procesa oglasio se i Kontador, koji je objavio saopštenje u kojem kaže:

Zadovoljan sam što je slučaj prosleđen Federaciji jer to znači da je napravljen koram napred. Zajedno sa timom advokata radimo u nadi da će presuda biti doneta u najkraćem vremenskom periodu, da bih mogao da krenem da se spremam za narednu sezonu bez prepreka“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: