Terzić: Devojke su bile fantastične

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan što je Srbija pokazala da se i dalje nalazi u svetskom vrhu.

Izvor: B92

Sreda, 10.11.2010.

11:07

Default images

Odbojkašice Srbije pobedile su Južnu Koreju sa 3:0 u setovima, u poslednjem meču četvrtfinalne Grupe E i igraće utakmice za plasman od 5. do 8. mesta.

"Posle poraza od Rusije smo uspeli da se vratimo u igru. Devojke su odigrale fantastično, pre svega taktički. Odavno nismo neke dogovorene stvari ispunili u tolikoj meri pogotovo u fazi bloka i odbrane", rekao je Terzić.

"Svi se i dalje sećamo utakmice sa Japanom, jer da smo tada pobedili bili bismo bliži polufinalu. Ali, ovaj tim je pokazao da je u svetskom vrhu, najvažnije je da nastavimo da u kontinuitetu postižemo dobre rezultate, da budemo u vrhu na svakom takmičenju", dodao je on.

Kapiten Jelena Nikolić rekla je da je da je borba za plasman od 5. do 8. mesta realnost za reprezentaciju Sribje.

"Mislim da je realnost borba za peto mesto, to bi bio veliki uspeh za nas. Tokom turnira, u nekim trenucima mislila sam da igramo sjajnu odbojku i da će nas to dovesti do polufinala. Medjutim, bilo je drugačije, nisu se neke stvari poklopile. Cilj je da na lep način završimo takmičenje", dodala je Nikolićeva.

Ona je rekla da je zadovoljna igrom protiv Južne Koreje.

"Ovo je bila dupla pobeda, pokazale smo da smo sazrele kao tim. Posle poraza pobedili smo Koreju, koja je najveće iznenađenje na prvenstvu, nisu slučajno pobedile sve one ekipe u drugoj grupi. Pokazali smo da smo profesionalni, naša dužnost je da na svakoj utakmici prikažemo najbolju odbojku", rekla je ona.

Reprezentativka Srbije Maja Ognjenović istakla je da se njena ekipa pobedom nad Južnom Korejom vratila na pravi put.

"Osećali smo mali pritisak, jer smo znali koliko je ovo važna utakmica. Znali smo kako Koreja igra, nismo očekivali neke babaroge ili da mogu da nam se suprotstave po kvalitetu. Najpozitivnija stvar je da smo pobedili sa 3:0 i psihički se vratili na pravi put", rekla je ona.

Ognjenovićeva je dodala da je, s obzirom na sastav ekipe, borba za plasman od 5. do 8. mesta realnost.

"Kada smo propustili šansu za polufinale, ovo je realnost, s obzirom da imamo mlade i neiskusne igračice. Velesile Rusija, Brazil i SAD su očekivano u završnici, a i Japan je pokazao kvalitet. Ne treba mnogo očajavati, Italija, Holandija i ekipe koje su nam po kvalitetu slične ostale su bez medalje. Pokušaćemo da ostvarimo što bolji plasman", rekla je Ognjenovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: