Gebremariam najbrži u Njujorku

Etiopljanin Gebre Gebremariam pobednik je 41. Njujorškog maratona, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Edna Kiplagat iz Kenije.

Izvor: LB

Nedelja, 07.11.2010.

21:41

Default images

Gebremariam, koji je prvi put u karijeri učestvovao na jednom od najpoznatijih svetskih maratona, pretrčao je 42 kilometra i 195 metara za 2:08:14 časova.

On je tako postao prvi atletičar od 1983. godine koji je kao debitant pobedio na Njujorškom maratonu, na kome je u nedelju startovalo više od 45.000 ljudi. Poslednji kome je to pošlo za rukom bio je Novozelanđanin Rod Dikson.

"Njujork je Njujork - za mene je od posebnog značaja i sama činjenica da sam završio ovu prestižnu trku", rekao je Gebremariam posle prolaska kroz cilj.

Drugo i treće mesto osvojila su dvojica Kenijca, Emanuel Mutai i Mozes Kigen Kipkosgei. Svetski rekorder u maratonu Etiopljanin Hajle Gebresalasije, koji je bio veliki favorit, odustao je na 25 kilometru, zbog povrede desnog kolena. Nakon toga, Gebreselasije je saopštio da je odlučio da se penzioniše.

Pobednica u ženskoj konkurenciji Kiplagat prošla je kroz cilj posle 2:28:20 časova.

Druga je bila Šelejn Flanagan iz SAD, koja je takođe po prvi put trčala maraton. Osvajačica bronzane medalje u trci na 10.000 metara na Olimpijskim igrama 2008. postala je tako prva Amerikanka od 1990. koja se našla na pobedničkom postolju. Treće mesto je osvojila još jedna debitantkinja Meri Keitani iz Kenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: