Srpskim strelcima srebro u Solinu

Prvog dana osmog međunarodnog turnira „Salona DC open“, koji organizuje družina Dalmacija cement iz Solina, srpski strelci zabeležili su dobre rezultate.

Izvor: JT

Subota, 23.10.2010.

20:39

Default images

Muška ekipa, jedina koju je Srbija imala na turniru, vazdušnom puškom osvojila je srebrnu medalju sa 1.757 krugova (Marković 592, Sebić 591, Trifunjagić 574).

Sarajevo je pobedilo sa 1.761 krugom, dok je treće mesto pripalo Sloveniji sa 1.756 čunjeva.

Ekipni deo računao se za kvalifikacije za pojedinačno takmičenje u nedelju i među 36 učesnika u završni deo plasirali su se svi strelci iz Srbije. U gađanju vazdušnim pištoljem, Dimitrije Grić iz Akademca imao je najbolji rezultat od 479 krugova, dok je drugi bio Uroš Kačavenda iz Novog Sada sa 577 krugova.

U ženskoj konkurenciji, evropska šampionka ove godine iz Merakera Boranka Bobana Veličković je bila treća sa 381 krugom. Jedina takmičarka vauzdušnom puškom Ivana Maksimović iz Novog Beograda Ušća je takođe bila treća sa 394 kruga. U muškoj konkurenciji tim oružjem četvrti je Dragan Marković sa 592 kruga, šesti Milenko Sebić sa 591 krugom, a 28. Žarko Trifunjagić sa 574 kruga.

Prošle godine na tom takmičenju Zorana Arunović je pobedila pištoljem, Ivana Maksimović puškom, a zlatnu medalju osvojila je ekipa pištoljem u sastavu Grgić, Zlatić, Mikec. Grgić je bio drugi pištoljem, a ženska ekipa puškom, za koje su gađale Maksimovićevqa, Banovićeva i Arstovićeva je takođe bila druga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: