Deru titula u Ligi Srbije

Pobedom na trci Lige Srbije u drumskom biciklizmu u Aranđelovcu, na “Memorijalu Milana Milićevića Pule” Žolt Der je ostvojio titulu u kategoriji Elita.

Izvor: JT

Nedelja, 17.10.2010.

18:07

Default images

Biciklista Partizana je do titule došao trku pre kraja Lige jer je pod Bukuljom zaradio 90 bodova.

Pred poslednju trku, koja će biti vožena u Nišu naredne nedelje, ima nedostižnih 536 bodova, dok njegov najbliži konkurent Esad Hasanović ima 321.

Već u ranoj fazi trke u dužini od 80 kilometara, Der i Hasanović su stekli ubedljivu prednost i sačuvali je do kraja. Treće mesto pripalo je Jovanu Zekavici iz Partizana, dok je Der stazu prešao za 2:02.10 sata i za 1.18 minut pretekao Hasanovića.

U juniorskoj konkurenciji prvo i drugo mesto pripalo je biciklistima organizatora trke, Šumadije, Urošu Jovanoviću i Aleksi Veličkoviću. Treći je stigao Đorđe Stevanović iz Železničara MBN iz Niša. Jovanoviću i Veličkoviću novi bodovi nisu bili dovoljni da se uključe u borbu za postolje na kraju Lige Srbije, jer su ubedljivu prednost sačuvali Marko Bogdanović iz Železničara, Miloš Stojanović iz Metalca i Marko Danilović iz Boraca.

O pobedi u kadetskoj trci odlučivali su prvi i drugi u ukupnom plasmanu u Ligi Srbije Stefan Stefanović iz Borca i Miloš Borisavljević iz Metalca. Posle 32 kilometra borbe, pobedio je Borisavljević u vremenu od 43.28 minuta, Stefanović je stigao drugi sa 1.18 minutom zaostaka, dok je treći trku završio Marko Polumirac iz Metalca. Odluka o pobedniku na kraju Lige u ovoj kategoriji pašće u poslednjoj trci, a pred nju Stefanović ima 661 bod a Borisavljević 631.

Blizu konačnog trirjumfa u Ligi Srbije je i Darko Devedžić, mlađi kadet kraljevačkog Metalca koji je trijumfovao u Aranđelovcu i sa 90 novih bodova ima 790 na vodećoj poziciji. Drugo mesto osvojio je Nemanja Dugalić iz Borca i zaradio je 70 bodova, sačuvavši drugu poziciju u ukupnom plasmanu sa 700 bodova, dok je treći u Aranđelovcu bio Beker Korać iz Novog Pazara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: