Reakcije na incident u Đenovi

Napad na golmana reprezentacije Srbije i prekid meča između naše selekcije i Italije u Đenovi izazvao je očekivao brojne reakcije.

Izvor: AK

Sreda, 13.10.2010.

17:41

Default images

Vladimir Stojković koga su napali huligani,ocenio da su incident izazvali oni kojima nije stalo do reprezentacije i zahvalio svom klubu navijačima zbog podrške.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić istakao je da se nalogodavci divljanja srpskih huligana na meču sa Italijom nisu nalazili u Đenovi već u Beogradu.

Oglasio se i FK Partizan koji je istakao da je upozoravao na stanje i nasilnički stil ponašanja koji se nameće u srpskom sportu, a posebno fudbalu.

Prvi čovek Crvene zvezde Vladan Lukić osudio je ponašanje pojedinaca u Italiji i istakao da je to najveća sramota u istoriji srpskog fubala.

Trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević razočaran je napadom na svog golmana. Ministarka sporta Snežana Marković Samardžić osudila je napad istakavši da je to velika sramota i udar na ugled srpskog sporta i Srbije.

Kapiten Srbije Dejan Stanković se izvinio Italijanima, dok je bivši reprezentativac Savo Milošević gostujući u vestima B92 istakao da je problem mnogo opasniji i da država mora konačno da reaguje i zaustavi nasilje.

Navijačka grupa Grobari Jug navodi da "na utakmici u Đenovi nije bilo Grobara" ali i da Grobari "nisu bili akteri sramote od 10. oktobra".

Predsednik Sindikata profesionalnih fudalera "Nezavisnost" Mirko Poledica izjavio je da će se predložiti štrajk igrača ako ponovo budu meta napada huligana.

Sportski savez Srbije takođe je osudio huligane koji su izazvali nerede, a Udruženje sportskih novinara Srbije ocenilo je da bi vlast u Srbiji trebalo da preispita odgovornost medija za stanje u domaćem fudbalu i ponašanje huligana.

Predsednik SD Crvena zvezda Petar Škundrić ocenio je da je tako bačena senka na našu državu i sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: