USNS: "Ispitati odgovornost medija"

Udruženje sportskih novinara Srbije ocenilo je da bi vlast u Srbiji trebalo da preispita odgovornost medija za stanje u domaćem fudbalu i ponašanje huligana.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 13.10.2010.

14:25

Default images

"Udruženje sportskih novinara smatra da se mora preispitati uloga svih faktora, pa i medija koji ne mogu biti amnestirani od dela odgovornosti za ovakvo stanje u našem fudbalu, kao i u ponašanju takozvanih navijačkih grupa, ne samo u utakmicama državnog tima, već i u domaćem prvenstvu", ukazuje se u saopštenju USNS.

Srpski huligani su prekinuli sinoć duel Srbije i Italije pošto su neprestano ubacivali baklje na teren stadiona "Luiđi Feraris" u Đenovi. Prethodno su pravili nerede i u centru grada, a napali su i autobus sa reprezentativcima Srbije.

"Incidenti koje su takozvani navijači izazvali u Đenovi... još jedan su udarac srpskom sportu, a još više državi Srbiji. Vandalizam i divljaštvo pokazano tokom meča, kao i pre i posle susreta, moraju, jednom za svagda, da dobiju adekvatan odgovor svih nadležnih institucija u državi", ocenjuje USNS.

"Evidentno je da dosadašnje mere nisu dale odgovarajuće rezultate, što je samo pogodovalo takozvanim navijačkim grupama iza kojih se kriju kriminalci i vandali, da nastave sa nedoličnim ponašanjem koje je eskaliralo u Đenovi", ukazuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: