Kiša zaustavila Novaka

Finalni meč turnira u Pekingu između Novaka Đokovića i Davida Ferera prekinut je zbog kiše pri vođstvu srpskog tenisera od 3:1 i biće nastavljen u ponedeljak.

Izvor: AK

Nedelja, 10.10.2010.

10:46

Default images

Meč je počeo sa više od četiri sata kašnjenja, ali posle manje od 20 minuta duel je definitvno prekinut, a nastavlja se u 6 ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Đoković je perfektno startovao i napravio brejk već na prvom servisu rivala za 2:0. Potom je bio siguran na svoj servis i pre isteka desetog minuta duela poveo 3:0.

Ferer je smanjo na 3:1, ali je kiša počela ponovo da pada pa je meč prekinut.

Đoković u Pekingu ima priliku da odbrani titulu u ovom gradu i osvoji 18 ATP titulu u krarijeri u svom 30 finalu.

Dva tenisera do sada su odigrala osam međusobnih mečeva, a rezultat je izjednačen.
Beta
Međutim, Đoković je znatno bolji na tvrdoj podlozi gde je zabeležio sva četiri trijumfa, dok je Ferer pobedio samo jednom.

U poslednjih osam mečeve koliko je pobedio na turniru u Pekingu, Đoković je izgubio samo jedan set, od Verdaska prošle godine u četvrtfinalu. Ukoliko pobedi biće prvi teniser od 2004 koji je uspeo da odbrani titulu.

Finalom u Pekingu Đoković je stigao do trećeg mesta i plasmana u finale Svetske serije koje će se igrati u novembru (21-28.) u Londonu.

“Bio sam srećan kada sam čuo vesti. Ovo je četvrta uzastopna godina da stižem do finala pa mi ovaj uspeh mnogo znači. Naravno da ću dati sve od sebe i postignem više nego prošle godine. Neverovatno je koliko nas je ljudi gledalo prošle godine. Stvarno se radujem igranju pred publikom u O2 areni”, rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: