Voznijacki na korak od prvog mesta

Danska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se u 1/8 finala turnira u Pekingu i sada joj nedostaje još samo jedna pobeda da preuzme prvo mesto na WTA listi.

Izvor: LB

Sreda, 06.10.2010.

18:15

Default images

Voznijacki je u 2. kolu eliminisala Italijanku Saru Erani sa 6:4, 6:2, a ukoliko u četvrtak pobedi Čehinju Petru Kvitovu preuzeće prvo mesto od Serene Vilijams.

Amerikanka trenutno ima 6.995 bodova, dok je Voznijacki prati u stopu sa 6.685.

Ona će tako postati treća teniserka u istoriji, posle Dinare Safine i Jelene Janković, koja je dospela do prvog mesta WTA liste bez osvojenog Gren slema.

Međutim, uprkos činjenici da bi već sa 20 godina mogla da ostvari svoj san i postane zvanično prva teniserka sveta, Voznijacki tvrdi da o tome trenutno ne razmišlja.

"O tome uopšte ne mislim. Niti znam, niti me zanima koliko mi pobeda treba da postanem broj jedan. Znam samo da ću u osmini finala igrati protiv Kvitove. Za mene je to samo još jedan meč u nizu, u kome ću, kao i uvek, uraditi sve što mogu kako bih pobedila", rekla je Voznijacki.

Rezultati WTA turnira u Pekingu:

3. kolo:
(5) Frančeska Skjavone (Italija) - Vera Duševina (Rusija) 4:6, 6:3, 6:1
(2) Vera Zvonarjeva (Rusija) - Marija Kirilenko (Rusija) 5:7, 6:4, 6:2
Timea Bačinski (Švajcarska) - Jelena Vesnina (Rusija) 6:2, 6:3
(15) Šahar Per (Izrael) - Bojana Jovanovski (Srbija) 6:1, 6:2

2. kolo:
(1) Karolina Voznijacki (Danska) - Sara Erani (Italija) 6:4, 6:2
Anđelik Kerber (Nemačka) - Aleksandra Dulgeru (Rumunija) 6:2, 6:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: