Odbojkaši: "Rusija je već prošlost"

Odbojkaški reprezentativci Srbije zadovoljni pobedom protiv Rusije, ali kažu da što pre treba zaboraviti tu utakmicu i pripremiti se za osvajanje medalje.

Izvor: B92

Sreda, 06.10.2010.

16:45

Default images

Reprezentacija Srbije pobedila je u utorak Rusiju sa 3:1 i četvrti put uzastopno se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva. Kapiten Srbije Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa napravila odličan rezultat i da želi da osvoji jednu od medalja.

"Slegli su se utisci, napravili smo odličan rezultat, pobedili smo protivnika koji je po kvalitetu i priči nagoveštavao zlatnu medalju. Uradili smo veliku stvar, pogotovo jer je bilo namernog kalkulisanja da bi se izbegli neki protivnici, kako bi se došlo u našu grupu. Ovaj rezultat nije samo veliki sportskom smislu, nego i moralnom", rekao je Grbić.

"Naša priča se nije završila. Treba da se okrenemo narednoj utakmici, narednom protivniku, jer je to jedini način da dodjemo do medalje", dodao je kapiten Srbije.

Srbija će u subotu u polufinalu igrati protiv pobednika meča Kube i Bugarske, koji se igra danas, a bloker Marko Podraščanin smatra da
Srbija ima veliku šansu da se plasira u finale.

"Osećamo se vrlo dobro, pogotovo posle pobede protiv Rusije. Hteli su da igraju protiv nas, nameštali, proradio je imat i zahvaljujući njima imali smo jači motiv. Sada imamo vremena za odmor, ostale su nam dve utakmice, znamo da svaka donosi mnogo", rekao je
Podraščanin.

"Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za polufinale, Kubance ili Bugare, i da ćemo pobediti. Imamo veliku šansu, možemo da igramo dobro i protiv jednih i protiv drugih, možemo da pobedimo i udjemo u finale", dodao je on.

Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da njegova ekipa mora što pre da zaboravi utakmicu protiv Rusije i dobro se odmori i pripremi za predstojeći meč.

"Moramo što pre da zaboravimo meč protiv Rusije, danas imamo prvi slobodan dan na Svetskom prvenstvu i iskoristićemo ga za odmor. Ono
što sledi je najvažnije za nas - polufinale. Videćemo protiv koga ćemo igrati, imamo dovoljno informacija o potencijalnim protivnicima, znatno više o Kubancima. U Rimu ćemo imati par treninga pred meč, nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se odmorimo
", rekao je on.

Bloker reprezentacije Srbije Dragan Stanković smatra da njegova ekipa može da pobedi svakog protivnika, ako angažovano i koncentrisano
udje u meč.

"Ostvarili smo veliku pobedu, bez obzira što su Rusi bili favoriti za osvajanje medalje. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakog protivnika ukoliko udjemo spremno i koncentrisano u meč. Najvažnije je da spustimo loptu i spremimo se za polufinale", rekao je on.

"Čekamo protivnika, bićemo u prednosti jer ćemo imati dan odmora više. Nadam se da ćemo polufinalnu utakmicu dočekati spremni i da ćemo dati maksimum kao protiv Rusije, kako bismo ušli u željeno finale", rekao je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: