Ivanovićeva 'počistila' i Govorcovu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala turnira u Pekingu pobedom nad Olgom Govorcovom iz Belorusije sa 6:0, 7:5.

Izvor: B92

Utorak, 05.10.2010.

11:09

Default images

Ivanovićeva je do trijumfa nad 48. teniserkom sveta došla posle samo sat i 16 minuta igre.

Protivnica srpskoj teniserki u trećem kolu biće Jelena Dementijeva koja je bila bolja od Japanke Kimiko Date Krum 6:3, 1:6, 6:3.

Ivanovićeva je ekspresno dobila prvi set, u kojem je napravila tri brejka i na kraju slavila sa maksimalnih 6:0.

U drugom setu srpska teniserka je dozvolila svojoj protivnici da dođe na korak od osvajanja seta, ali je uspela da napravi preokret i da trijumfuje sa 7:5. Ivanovićeva je na meču ukupno šest puta iz osam prilika uspela da oduzme servis protivnici, dok je Govorcova napravila samo dva brejka.

Ivanovićeva, 36. teniserka sveta, će u trećem kolu igrati protiv devete sa WTA liste, Ruskinje Jelene Dementijeve, koja je savladala Kimiko Date Krum iz Japana sa 6:3, 1:6, 6:3.

Dementijeva i Ivanovićeva su do sada igrale pet puta, a srpska teniserka pobedila je samo jednom i to u njihovom poslednjem duelu, ove godine, na turniru u Rimu, kada je bilo 6:1, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: