SP: Lagana pobeda nad Meksikom

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Meksiko rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 25:18 i 25:19 u trećem kolu druge faze na Svetskom prvenstvu u Italiji.

Izvor: JT

Subota, 02.10.2010.

18:18

Default images

Srbija je tako takmičenje u grupi H završila na prvom mestu, ispred Kube, koja je takođe izborila dalji plasman, dok je za Meksiko planetarni šampionat završen.

Selekcija Srbije će takmičenje u Italiji nastaviti u grupi P u Firenci, gde će igrati protiv Argentine, najbolje ekipe iz grupe M, i drugoplasirane iz grupe I, Rusije.

Srbija je do trijumfa nad Meksikom došla bez većih problema, posle samo jednog sata i šest minuta igre. Od početka meča izabranici Igora Kolakovića su nametnuli svoj ritam i jedino su u prvom setu pokazali slabost, pošto su posle vođstva od 17:11 protivniku dozvolili da se vrati, ali je to bilo kratkog daha.

U nastavku je viđena dobra igra reprezentativaca Srbije, a povoljan rezultat je Kolakoviću omogućio da u finišu meča uvede igrače koji nisu dobijali mnogo prilika na Svetskom prvenstvu. Na kraju je najefikasniji u selekciji Srbije bio Ivan Miljković sa 19 poena, Nikola Kovačević je imao 12, a Marko Podraščanin osmi.

Treća faza na Svetskom prvenstvu na programu je od 4. do 6. oktobra, a Srbija će na teren u Firenci izaći već u ponedeljak. Tada je u 17 časova očekuje meč sa Argentinom, dok u istom terminu u utorak Kolakovićevi izabranici igraju sa Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: