SP: Trijumf Srbije posle preokreta

Odbojkaši Srbije pobedili su u Milanu selekicju Kube rezultatom 3:1, po setovima 16:25, 25:19, 25:22, 25:19 u prvom meču druge faze na Svetskom prvenstvu.

Izvor: LB

Četvrtak, 30.09.2010.

18:58

Default images

Reprezentacija Srbije loše je počela meč, lako izgubila prvi set, ali je potom pronašla pravi ritam, napravila preokret i osvojila veoma važne poene u H grupi.

Izabranici selektora Igora Kolakovića su tako došli na korak od plasmana u narednu rundu takmičenja. Naredni protivnik selekcije Srbije biće Meksiko.

Duel Srbija - Meksiko na programu je u subotu od 17.00 časova, dok se dan ranije, u petak, od 21.00 sastaju Meksiko i Kuba.

Početak je bio loš, ali je zato nastavak, a posebno kraj bio upečatljiv. Povela je Kuba sa 1:0 i u tom prvom setu naši reprezentativci kao da nisu bili na terenu dvorane Mediolanum. Izabranici selektora Kolakovića su mnogo grešili, pa su Kubanci posle samo 19 minuta igre rešili prvi set u svoju korist rezultatom 25:16.
FoNet
Ni drugi set nije počeo bolje, ali ipak, od sredine seta Srbija je zaigrala mnogo bolje i uspela da izjednači. Ono što hrabri je želja i borbenost pulena Igora Kolakovića, koji nisu posustajali nijednog trenutka. Upravo ta borbenost i volja su ih i doveli do veoma važnog trijumfa.

U trećem setu, takođe, je bilo neizvesno, a Srbija je tek u završnici, pre svega odličnom igrom Ivana Miljkovića i Nikole Grbića, uspele da dođe do pobede u tom periodu igre. Srpski odbojkaši su prvi put došli do tri poena prednosti pri rezultatu 24:21, da bi potom Miljković, posle 22 minuta igre, realizovao drugu set loptu za preokret i vođstvo od 2:1.

U četvrtom setu odbojkaši Srbije nastavili su u istom ritmu. Posle prvog dela u kome su ekipe bile izjednačene i u kome je viđena nova rezultatska klackalica - Kuba je povela 7:3, Srbija preokrenula na 9:7, da bi protivnik ponovo stigao do nove prednosti 14:12, ali su 'Orlovi' uzvratili novim vođstvom od 17:15. U završnici seta Srbija je sjajnom igrom povećala prednost na 21:17, posle čega su izabranici selektora Kolakovića meč mirno priveli kraju i nakon jednog sata i 28 minuta igre upisali veoma važnu pobedu.

Najbolji igrač susreta bio je Ivan Miljković sa 19 poena, a sjajni su bili i Nikola Kovačević i Bojan Janić, sa 17, odnosno 12 poena. Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković bodrio je u Milanu srpske odbojkaše u društvu Brazilca Maikona, saigrača iz Intera.

Pobednik H grupe u Milanu igraće u P grupi, u Firenci, protiv pobednika M grupe (Francuska, Argentina, Japan) i drugoplasirane selekcije iz I grupe (Rusija, Egipat, Španija).

Drugoplasirana selekcija iz H grupe igraće u Q grupi, u Firenci, protiv pobednika I (i) grupe (Rusija, Egipat, Španija) i protiv pobednika N grupe
(Poljska, Brazil, Bugarska).

Srbija: Kovačević (17), Janić (12), Petković, Terzić, Stanković (5), Grbić (3), Nikić, Rašić (1), Miljković (19), Starović, Podraščanin (6), Rosić.

Kuba: Leon (10), Leal (10), Gutijerez, Kameho (7), Sepeda (6), Ortis, Bel, Simon (17), Heresuelo (4), Mesa, Dijas, Ernandes (11).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: