SP: Srbija - Kuba (17.00h)

Odbojkaši Srbije u četvrtak od 17 časova u Milanu igraju prvi meč druge faze na svetskom prvenstvu, a rival je Kuba.

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2010.

16:15

Default images

Kapiten Srbije Nikola Grbić optimista je pred meč sa reprezentacijom Kube, iako izuzetno respektuje protivnika.

"Biće teško, jer to nije ona Kuba koju smo videli u Beogradu, a naročito ona selekcija koju smo dva puta lako savladali. U meču sa Brazilom pokazali su visok kvalitet i stabilnost u momentima kada su ih aktuelni svetski i olimpijski šampioni stigli i prestigli", rekao je Grbić.

On je ocenio da su Kubanci odigrali "na zavidnom nivou" i da će biti "veoma teško" ostvariti pobedu.

"Ipak, bez obzira na njihove kvalitete, mislim da imamo šanse za uspeh. Imamo dosta podataka o njihovoj igri, praktično im znamo sve vrline i mane, pa smatram da smo sposobni da ih pobedimo", poručio je Grbić.

Korektor naše reprezentacije Saša Starović ocenio je kubansku selekciju kao "ekipu sa sjajnim predispozicijama".

"Kuba ima izuzetno jaku ekipu, ali to ne treba preterano da nas opterećuje. Važno je samo da se uzdamo u sebe, da kvalitetno počnemo i da u istom ritmu završimo utakmicu", rekao je Starović.

On je ocenio da u prvoj utakmici sa Kubom treba pružiti maksimum, jer bi eventualna pobeda bila "najveći podsticaj" za naredni meč protiv Meksika.

Srednji bloker Marko Podraščanin je napomenuo da treba izvući pouke iz poraza od Kanade u prvoj fazi takmičenja.
OSS
"Sutrašnja utakmica je izuzetno važna. Do sada smo sedam puta igrali protiv Kube i važno je da jakim servisom pokušamo da im odvojimo 'srednjake' od mreže. Ukoliko budemo odigrali maksimalmno popžrtvvano, verujem da ćemo pobedom otvoriti put ka polufinalu", poručio je Podraščanin.

Primač Bojan Janić istakao je da se našsem državnom timu ukazala veklika šansa posle bledih partija u prvom delu svetskog prvenstva u Italiji.

"Kuba je svakako jedna od boljih ekipa na šampionatu. Sve utakmice koje smo ovog leta sa njima odigrali bile su neizvesne do kraja. Radi se o fizički izuzetno dobro pripremnljenoj ekipi", naglasio je Janić.

On je ocenio da šansu u utakmici protiv Kube treba tražiti u izboru pravog taktičkog rešenja.

"Kubanci su fizički jači od nas, tako da ćemo tražiti šansu u taktici. Ne treba da potcenimo protivnike, već da im menjamo ritam taktičkim servisima", ocenio je Janić.

Srednji bloker Borislav Petrović istakao je da ne treba razmišljati mnogo o protivniku, "nego o našoj igri".

"Dobro poznajemo igru Kubanaca, jer smo ih dobili nekoliko puta do sada. Ako uspostavimo naš tempo igre, neće biti problema. Ne treba da razmišlajmo mnogo o tome šta se dešva s one, već sa ove strane mreže. Naš zadatak je da se borimo za svaku loptu", rekao je Petrović.

Utakmica između Srbije i Kube, u okviru H grupe druge faze takmičenja na prvenstvu sveta, na programu je u četvrtak u Milanu od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: