Kolaković: "Spremni za oba duela"

Odbojkaši Srbije doputovali su u utorak u Milano, gde će nastaviti takmičenje na prvenstvu sveta.

Izvor: AK

Utorak, 28.09.2010.

17:08

Default images

Naši najbolji odbojkaši igraće prvu utakmicu druge faze takmičenja u četvrtak protiv Kube, a u subotu 1. oktobra sastaće se sa selekcijom Meksika. Obe utakmice počinju u 17 časova.

Plasman u treći krug takmičenja izboriće dve prvoplasirane selekcije iz svih šest grupa.

Selektor naše reprezentacije Igor Kolaković s respektom se osvrnio na naše protivnike u drugoj fazi takmičenja - Kubu i Mreksiko

"Imamo izuzetno kvalitetne protivnike, pa bi zato što pre trebalo da zaboravimo dva poraza koja smo pretrpeli u prethodnom delu takmičenja", poručio je Kolaković.

On je podsetio da je Kuba pobedom protiv Brazila pokazala s kakvim kvalitetom raspolaže i dodao da ni Meksiko nije ništa manje dostojan poštovanja.

"Treba da odigramo dva meča u tri dana. Verujem da ćemo biti potpuno spremni za oba duela i nadam se prolasku u sledeći krug", poručio je Kolaković.

Srednji bloker Nikola Kovačević istakao je da se "ne treba osvrtati na ono što je prošlo".

"Iako smo izgubili od Poljaka, ispostavilo se da smo bolje prošli od njih", rekao je Kovačević.

On je ocenio da je poraz protiv Poljske bio proizviod "slabe koncentracije".

"Nismo igrali loše u Trstu, iako nas je Kanada iznenadila, a u meču protiv Poljske smo jednostavno bili dekoncentrisani".

On je naglasio da će naša selekcija protiv Meksika i Kube morati da poboljša igru ukoliko želi da obezbedi dalji tok takmičenja.

"Moramo da budemo prvi u grupi, kako bismo obezbedili bolje pozicije za nastavak prvenstva", rekao je Kovačević.

Tehničar Vlado Petković takođe je optimista uoči nastavka šampionata sveta.

"Istina je da pred nama nije ni malo lak zadatak, jer su Kuba i Meksiko selekcije za svako poštovanje. Očekujemo, ipak, da ćemo ovu fazu takmičenja završiti s uspehom i da ćemo napasti polufinale", rekao je Petković.

Pobednik naše grupe igraće u trećoj fazi takmičenja protiv najboljeg iz M grupe, koju čine Francuska,. Argentina i Japan, i drugoplasiranog iz I grupe, u kojoj su Rusija, Egipat i Španija.

Drugoplasirana selekcija iz naše grupe igraće protiv pobednika I grupe (Rusija, Egipat, Španija) i pobednika N grupe (Poljska, Brazil, Bugarska).

Pobednici grupa u trećoj fazi takmičenja plasiraće se u polufinale, drugoplasirani će igrati za plasman od petog do osmog, a trećeplasirani za plasman od devetog do 12. mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: