SP: Drugi poraz Srbije u Trstu

Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Italiji.

Izvor: JT

Ponedeljak, 27.09.2010.

22:48

Default images

Srbija je u trećem kolu prve faze poražena od Poljske rezultatom 3:1, po setovima 25:19, 25:18, 21:25 i 25:23, posle jednog sata i 34 minuta igre.

Srbija će takmičenje nastaviti u grupi H u Milanu sa Meksikom i Kubom.

Takmičenje u grupi F, koja je bila smeštena u Trstu, izabranici Igora Kolakovića završili su sa jednom pobedom i dva poraza, ali im je to bilo dovoljno za drugo mesto u grupi. Na čelu se našla Poljska, a plasman u dalju fazu izborila je i Nemačka, dok je Svetsko prvenstvo u prvoj rundi završila Kanada.

Druga faza takmičenja selekciju Srbije očekuje već u sredu, kada je na programu duel sa Kubom. U četvrtak je dan pauze za naše odbojkaše, dok se u petak sastaju sa nacionalnim timom Meksika. Detaljna satnica tih mečeva biće naknadno objavljena. Bodovi iz prvog kruga takmičenja se ne prenose, a plasman u treću rundu obezbediće dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe.

Na početku meča viđena je izjednačena igra na obe strane, igralo se poen za poen, a na prvi tehnički tajm aut Poljaci su otišli s prednošću od 8:7. Poljaci su potom krenuli malo agresivnije, ali su uspevali da dođu do prednosti od dva poena u nekoliko navrata, sve do povratka sa drugog taj auta, kada je Miljković sa dve greške zaredom doneo prednost svojim protivnicima od 17:14.

Zahvaljujući greškama srpskih reprezentativaca Poljaci su došli do prednosti od 20:16, što je Igora Kolakovića nateralo da zatraži tajm aut, a potom još jedan odmah posle sledećeg poena, koji je takođe Poljska dobila. Ipak, to je malo urodilo plodom jer su Poljaci vrlo brzo priveli set kraju, za 25:19.

U drugom setu viđena je skoro ista slika i ponovo su Poljaci prelomili na polovini seta, a potom bez većih problema povećali na 2:0. Na početku trećeg seta viđena je neka druga reprezentacija Srbije, koja je povela sa 9:5, ali potom dozvolila protivniku da se vrati. Ipak, usledio je povratak Kolakovićevih izabranika koji su održavali prednost do maksimalnih pet razlike za 23:18, a potom su poenom Bojana Janića smanjili na 2:1 rezultatom 25:21 u trećem setu.

Početak četvrtog seta protekao je u ujednačenoj igri na obe strane, ali su Poljaci otišli s prednošću od dva poena na prvi tehnički tajm aut. Poljska je potom održavala prednost, došla i do pet razlike za 15:10, ali su naši uspeli da smanje smanje na jedan poen i zadrže se u igri skoro do kraja, kada se vodila velika borba do poslednjeg poena, ali su Poljaci imali više sreće i zasluženo su slavili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: