Kanćelara napušta Sakso Bank

Olimpijski i svetski šampion u vožnji na hronometar Švajcarac Fabijan Kanćelara napustiće Sakso Bank na kraju sezone.

Izvor: JT

Nedelja, 19.09.2010.

10:21

Default images

Zvanično saopštenje o raskidu saradnje došlo je samo dan pošto se Kanćelara povukao sa „Vuelte“, iako su u timu očekivali da će pomoći Frenku Šleku u finišu trke.

„Fabijan i ja smo se dogovorili o raskidu ugovora i to znači da on neće biti u našem timu sledeće godine“, rekao je tim menadžer Sakso Banka Bjarne Ris.

Posle napuštanja „Vuelte“, koja se završava u nedelju, a biciklista Likvigasa Vinćenco Nibali se nalazi na korak od trijumfa, Kanćelara se našao na meti tima, pošto je samo otišao na aerodrom i isključio telefon.

Nadali smo se da će se sve završiti na bolji način, da će sve imati lepši kraj. Jedino čemu sam se nadao da će pokazati više poštovanja prema svojim timskim kolegama i našim sponzorima“, rekao je Ris.

Švajcarac je vozio za Sakso Bank od 2006. godine, a on je samo jedan od vozača koji će napustiti tim na kraju sezone, a među njima se nalaze i dosadašnje vođe tima na najvećim svetskim trkama braća Endi i Frenk Šlek. Ipak, to će sve nadoknaditi dolazak trostrukog pobednika trke „Tur d’Frans“ Alberto Kontador, koji je prošlog meseca objavio da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Sakso Bankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: