Berdih: "Pobedio je bolji"

Češki teniser Tomaš Berdih je izjavio da ga je Janko Tipsarević zasluženo pobedio u drugom polufinalnom meču Dejvis kupa, koji se igra u Beogradu.

Izvor:

Petak, 17.09.2010.

23:30

Default images

"Pobedio je bolji teniser. Igrao je veoma dobro. Ja sam mu pomogao greškama, koje je on znao da iskoristi", izjavio je Berdih.

"U nekoj drugoj situaciji, da sam igrao kao pre mesec dana, rezultat bi bio drugačiji", rekao je sedmi teniser sveta na konferenciji za novinare posle poraza od 3:1 (7:5, 6:2, 2:6, 7:6).

Tipsarević je posle tri sata i 38 minuta igre, "pokvario" 25. rođendan Berdiha koji je, ipak, svima zahvalio za čestitke. Najbolji poklon, kako je rekao, dobio je od saigrača Radeka Štepaneka koji je pobedio Viktora Troickog u prvom meču u Beogradskoj areni.

"Sutra moramo da se borimo ponovo i da pokušamo da osvojimo poen u dublu", rekao je Berdih.

Selektor Češke Jaroslav Navratil istakao je da je za njega rezultat od 1:1 optimalan za prvi dan polufinala.

"Kada smo poveli sa 1:0, mislili smo da možemo da pobedimo i u drugom. Janko Tipsarević je odlično, zaista odlično igrao, mnogo bolje od Tomaša, jer ima samopouzdanje sa Otvorenog prvenstva SAD", rekao je Navratil.

Češki selektor je dodao da će dubl biti veoma težak i da očekuje da će u nedelju Novak Đoković sigurno igrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: