DK: Srbija izjednačila na 1:1

Srbija je uspela da izjednači na 1:1 u duelu sa Češkom, u polufinalu Dejvis kupa, pošto je Janko Tipsarević savladao Tomaša Berdiha sa 7:5, 6:2, 2:6, 7:6.

Izvor: LB

Petak, 17.09.2010.

22:35

Default images

Prethodno je u prvom meču u Beogradskoj areni Radek Štepanek pobedio Viktora Troickog sa 3:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:4, 6:4.

U subotu je na programu dubl meč u kome je Srbija veliki favorit. Prilikom žreba najavljeno je da će u tom meču za Srbiju igrati Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, dok će na drugoj strani biti Jan Hajek i Ivo Minar.

Međutim, postoji mogućnost da se parovi promene, pa je još uvek neizvesno za koje kombinacije će se odlučiti selektori. Rok za promenu igrača ističe sat vremena pre početka meča.

U nedelju se igraju još dva meča singla i očekuje se da tada za selekciju Srbije nastupi i drugi teniser sveta Novak Đoković, koji je zbog umora propustio prvi dan takmičenja.

U drugom polufinalu Dejvis kupa Francuska u Lionu vodi protiv Argentine sa 2:0.

Janko Tipsarević je posle vođstva od 2:0 u setovima dozvolio Berdihu da se vrati u meč i da smanji rezultat na 2:1, ali je srpski teniser u taj-brejku odlučujućeg seta još jednom zablistao i potpuno zasluženo došao do veoma važne pobede koja Srbiju ostavlja u igri za plasman u finale Dejvis kupa.

Berdih je odlično počeo meč, poveo sa 1:0, da bi odmah potom, u narednom gemu, po prvi put ugrozio servis svog protivnijka. Čeh je tada došao do dve brejk lopte, ali je Janko ostao maksimalno koncentrisan i uspeo da izbegne rani gubitak servisa.

Novo uzbuđenje viđeno je u petom gemu kada je Tipsarević došao do prvog brejka za prednost od 3:2. Međutim, Berdih se nije predavao i u desetom gemu uspeva da vrati brejk i izjednači na 5:5. Tipsarević je odmah odgovorio sa tri vezane brejk lopte, kojima ponovo dolazi do prednosti (6:5) da bi potom na svoj servis iskoristio drugu set loptu.
Beta
Tipsarević je u nastavku meča još žešće napao Berdiha, koji nije imao odgovor na precizne udarce srpskog tenisera, Prvi brejk u drugom setu viđen je u trećem gemu, iako je strpki teniser na samom startu seta propustio čak četiri brejk šanse. Međutim, Janko je na kraju realizovao svoju desetu brejk loptu, a to je ponovio i u petom gemu za veliku prednost od 4:1. Berdih, koji je u svakom servis gemu drugog seta morao da brani svoj servis, nekako je uspeo da se izvuče iz veoma neugodne situacije u sedmom gemu. On je tada odbranio set loptu i smanjio na 5:2, ali je Tipsarević bio neumoljiv u narednom gemu posle koga je poveo sa 2:0 u setovima.

Berdih se u trećem setu revanširao Tipsareviću i sa dva brejka – u četvrtom i osmom gemu, smanjio na 2:1 u setovima. U tim trenucima Čeh je sjanim servisom preuzeo inicijativu, koju je potom samo preneo i u naredni set, u kojem je došao i do prvog do brejka i vođstva od 3:1.

Ipak, Tipsarević je odmah uzvratio ribrejkom, smanjio na 3:2 , a potom i izjednačio na 3:3. Pri rezultatu 5:5 u gemovima srpski teniser je došao do nove brejk lopte i velike prilike da završi posao, ali je smireni Berdih uspeo da preokrene rezultat i povede sa 6:5, pa je pobednik tog seta na kraju odlučen u taj-brejku.

Janko je u doigravanju poveo sa 3:2, a potom i sa 5:2. Berdih je uzvratio sa dva vezana poena (5:4), ali je Tipsarević ostao miran i posle novih grešaka češkog tenisetra došao do dve meč lopte. Tipsaravić je posle tri sata i 38 minuta igre iskoristio drugu meč loptu i tako doneo izjednačenje selekciji Srbije u polufinalu Dejvis kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: