Đoković: "Ne igram zbog umora"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saopštio je da zbog umora, posle nastupa na US Openu, nije mogao da nastupi u prvom meču polufinala Dejvis kupa.

Izvor: LB

Petak, 17.09.2010.

17:42

Default images

Bilo je planirano da meč Novak Đoković-Radek Štepanek otvori duel selekcija Srbije i Češke, ali je na teren umesto njega izašao Viktor Troicki.

„Do poslednjeg trenutka je sve bilo otvoreno. Dan pre početka meča sam trenirao, ali sam u konsultacaijama sa selektorom Obradovićem i savetnikom Pilićem odlučio da ne izađem na teren protiv Štepaneka", rekao je Đoković.

"Razlozi su krajnje jednostavni. Još uvek sam umoran posle teških napora na US Openu i dugog puta iz SAD do Srbije. Osećam i dalje umor, a svi verujemo da Viktor Troicki može do pobede protiv Radeka Štepaneka", dodao je on.

Finale US opena, u kojem je Đoković izgubio od Rafaela Nadala, zbog kiše je pomereno sa nedelje na ponedeljak, pa je naš najbolji teniser u Beograd stigao dan kasnije nego što je bilo planirano.

Viktor je igrao sjajno poslednjih meseci i samo sam njemu rekao da bude spreman za meč protiv Štepaneka, dan ranije. Ovog jutra kada sam odlučio da sačuvam snagu za preostale dane polufinala, obavestili smo javnost. Verujem u Viktora i verujem u našu pobedu. Ukoliko rezultat posle prvog dana to bude zahtevao možda ću da zaigram i u subotnjem dublu, a sigurno ću biti spreman za nedeljni singl“, istakao je Novak.

Prvobitno je na zvaničnom sajtu Dejvis kupa saopšteno da Djoković neće igrati zbog problema sa stomakom, odnosno gastroenteritisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: