DK: Štepanek bolji od Troickog

Teniska reprezentacija Češke povela je protiv Srbije sa 1-0, u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

Izvor: B92

Petak, 17.09.2010.

15:56

Default images

U prvom meču u Beogradskoj areni Radek Štepanek pobedio je Viktora Troickog sa 3:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:4, 6:4.

Iako je duel trebalo da otvore Novak Đoković i Radek Štepanek, najbolji srpski teniser je zbog umora otkazao i umesto njega je igrao Viktor Troicki.

Troicki je odlično počeo meč i dobio je prvi set, ali je nakon toga Čeh pokazao svoje iskustvo igranja u Dejvis kupu, dobio je naredna tri seta i doneo Češkoj važan prvi poen.

Troicki je polufinalni duel Dejvis kupa otvorio savršeno. Već u prvom gemu izvršio je pritisak na servis Štepaneka, napravio je brejk i poveo sa 2:0. Srpski teniser je odlično servirao tokom prvog seta, a Štepanek je priliku da se vrati imao samo u osmom gemu.

Troicki je na 4:2 propustio tri brejk lopte, a zatim je Čeh u narednom gemu imao 0:30. Međutim, Troicki je nakon toga ubacio nekoliko strahovitih prvih servisa i poveo sa 5:3. U desetom gemu srpski teniser je ponovo sjajno izvodio početni udarac. Imao je četiri servis vinera što je bilo sasvim dovoljno za 6:4 i 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je isto kao i prvi, ali ovoga puta Štepanek je napravio brejk na startu i poveo sa 2:0. Čeh je u drugom setu znatno podigao nivo igre, o čemu najbolje svedoči podatak da je u tom periodu napravio samo dve neiznuđene greške. Takav odnos snaga doneo je Čehu još jedan brejk u osmom gemu i izjednačenje u setovima (6:2).

Treći set odlučile su brejk lopte, odnosno njihova realizacija. Troicki je tokom tog dela imao tri brejk lopte koje nije iskoristio, i to je i presudilo. Sa druge strane, Štepanek iskusno sačekao svoju priliku, i iskoristio je jedinu brejk šansu koja je ujedno bila i set lopta za 6:4 i 2:1.

Nakon što je uspeo da preokrene rezultat i povede sa 2-1 u setovima, Štepanek je u četvrti set ušao sa velikom psihološkom prednošću. To ipak nije smetalo Troickom da u petom gemu napravi brejk i povede sa 3:2. Sledeći gem bio je i odlučujući u celom meču. Troicki je spasao nekoliko brejk lopti, ali je sa druge strane i propustio nekoliko gem prilika, što ga je na kraju i koštalo gubitka servisa.

U nastavku meča teniseri su držali svoje servise sve do desetog gema, kada je Štepanek ponovo napravio pritisak u pravom trenutku. Na meč loptu, Troicki je jedan bekhend poslao u aut i tako doneo Češkoj prvi poen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: