DK: Đoković iscrpljen ali motivisan

Novak Đoković priznao je da je umoran posle nastupa u finalu US Opena, ali je istakao da uvek ima energiju i motiv da igra za tim Srbije.

Izvor: AK

Sreda, 15.09.2010.

18:09

Default images

Srbiju za vikend očekuju dueli sa Češkom u polufinalu Dejvis kupa, a Đoković je istakao da će sigurno igrati i pomoći ekipi da ostvari još veći uspeh.

"Igrao sam odličan turnir u Njujorku, prikazao možda i svoj najbolji tenis u poslednjih 12 meseci. Moram da budem zadovoljan celom turnejom po SAD, vratio sam samopouzdanje i vrlo sam srećan zbog toga", rekao je Djoković.

"Sada sam pomalo iscrpljen, ali to je sasvim normalno. A za ovakav istorijski meč uvek može da se nađe dodatni motiv i energija. Spreman sam već za prve mečeve u petak", dodao je.

Češku će na meču u Beogradu u singlu predstavljati sedmi teniser sveta Tomaš Berdih i iskusni 31-godišnji Radek Štepanek, koji je 35. na ATP rang listi. Đoković je Štepaneka pobedio na pet od dosadašnjih šest susreta, dok je Berdiha pobedio dva puta, ali i izgubio na poslednjem meču, u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona.

"Veoma ih dobro poznajem. Berdih je svakako trenutno najbolji igrač Češke i oni se oslanjaju na njega. Igra verovatno najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri. Trenutno je sigurno jedan od najkvalitetnijih tenisera na svetu", ocenio je Đoković.

"Na Vimbldonu je igrao fenomenalno, a ja sam bio veoma loš. Veoma je agresivan i ima izuetno dobar servis", dodao je drugi teniser sveta, koji je u sredu doputovao u Beograd. 



Selektor Bogdan Obradović ocenio je da je Đokovićev uspeh na US Openu važan za celu reprezentaciju Srbije, koja je prema njegovim rečima "kompletna i spremna za veliki duel sa Češkom".

"Najvažnije je da dobro treniramo i da imamo fantastičnu atmosferu u ekipi. Uvek idemo na pobedu, bez obzira što zvuči kao da stvaram pritisak na ekipu. Verujem u ovaj tim i znam da možemo i dalje od polufinala", kazao je Obradović i dodao da nema nikakve posebne želje pred sutrašnji žreb za raspored mečeva.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić podsetio je da je Češka trenutno druga na svetskoj rang listi reprezentacija i da je prošle godine igrala finale Dejvis kupa u kome je poražena od Španije 0:5.

"Berdih je među prvih deset na svetu, a i Štepanek je donedavno bio u tom društvu. Izuzetno su iskusni i uigrani i u dublu. Prošle godine
su Berdih i Štepanek u paru izgubili samo jedan meč i to u finalu"
, rekao je Zimonjić koji je sa Kanađaninom Danijelom Nestorom ove godine izgubio od Berdiha i Štepaneka u prvom kolu turnira u Vašingtonu.

Viktor Troicki je istakao da ne razmišlja o tome da li će on ili Tipsarević biti drugi singl igrač Srbije.

"Nije važno ko će igrati. Važno je da spremni dočekamo taj meč, da damo sve od sebe i uzmemo bod", kazao je 47. teniser sveta, dok je deset mesta bolje plasirani Janko Tipsarević naveo da upravo u tome vidi prednost Srbije.

"Pored Đokovića koji uvek može da uzme dva boda, i Viktor i ja možemo da odigramo dobro, ne samo u singlu, već i u dublu sa Zimonjićem. Nije ni važno ko će da istrči na teren. Važno je da već prvog dana osvojimo dva boda", naveo je Tipsarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: