Berdih: "Radujem se igri sa Srbima"

Najbolji češki teniser Tomaš Berdih izjavio je da će meč Dejvis kupa sa Srbijom u Beogradu biti težak, ali očekuje da će se njegova ekipa plasirati u finale.

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2010.

12:44

Default images

"Srbija ima jak tim. Radujem se što ću igrati ovde u lepoj atmosferi. Trudićemo se da osvojimo tri poena i uložićemo 100 odsto napora da to postignemo", rekao je Berdih na konferenciji za novinare pred mečeve koji će se igrati od 17. do 19. septembra u Beogradskoj Areni.

Prema njegovim rečima, takmičenje u Dejvis kupu je sasvim drugačije i zato ne može da se poredi sa turnirima. Trenutno sedmi teniser sveta istakao je da će za njega biti izazov da igra tako težak meč.

Berdih u petak slavi 25. rođendan i priznao je da bi najviše voleo da pobedi, ali i da u drugom meču Češka osvoji još jedan bod.

Drugi češki teniser Radek Štepanek - 35. na ATP listi, ocenio je da je sve u Beogradu dobro pripremnjeno.

"Očekujem težak meč. U Dejvis kupu se igra sa mnogo emocija. Svi očekuju kako će igrati Novak Đoković, ali ne možemo o tome da razmišljamo, već o tome kako ćemo mi da odigramo", rekao je Štepanek.

On je dodao da se nada dobrim mečevima, lepoj atmosferi i da će Češka osvojiti tri poena.

"Dejvis kup je totalno drugačiji. Igra se srcem, u drugačijoj atmosferi. Niko ne igra samo za sebe, već za tim", rekao je Štepanek.

Selektor češke reprezentacije Jaroslav Navratil naglasio je da je njegov tim došao u Beograd sa najboljim igračima.

"Srbija se nada da će pobediti posle dobrih igara Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu SAD. Bio bih zadovoljan kada bismo prvog dana osvojili jedan poen, bilo bi odlično kada bismo osvojili oba", rekao je Navratil.

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković igrao je u ponedeljak uveče finale Otvorenog prvenstva SAD tako da će tek u sredu doći u Beograd.

Dejvis kup reprezentacija Češke prošle godine je izgubila u finalu od Španije. U drugom polufinalnom meču sastaju se Francuska i Argentina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: