Srbija osvojila bronzu u Zagrebu

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Izvor: AG

Subota, 11.09.2010.

18:29

Default images

Izabranici Dejana Udovičića su u borbi za bronzu savladali reprezentaciju Mađarske sa 10:8 (3:1, 2:2, 2:1, 3:4).

Naša selekcija bila je od početka do kraja utakmice u vođstvu, i na kraju je zasluženo došla do bronzanog odličja osvetivši se Mađarskoj za poraz u grupnoj fazi takmičenja. Reprezentaciju Srbije predvodili su kapiten Vanja Udovičić i Filip Filipović sa po tri gola.

Nikola Rađen postigao je dva, a Gocić i Prlainović po jedan. U finalnom duelu reprezentacija Hrvatske od 20 časova igra protiv Italije.

Naša selekcija je tako zaokružila sjajno letu u kojem je, osim ove medalje, osvojila Svetsku ligu i Svetski kup.

Već u prvoj deonici naš tim stekao je dva gola prednosti i tako najavio pobedu. Poveli smo prelepim lob udarcem Živka Gocića, Mađari su izjednačili, a onda su do kraja prvog kvartala Prlainović i Filipović postigli pogotke kojima je naša selekcija vodila sa 3:1.
Početkom druge deonice primili smo nesrećan gol. Soro je odbranio jedan pokušaj Mađara, ali lopta se odbila do Kiša koji je bez problema pogodio praznu mrežu. Međutim, već dva napada kasnije kapiten Vanja Udovičić je majstorskim udarcem posle finte vratio dva gola prednosti Srbiji (4:2). Nikić je zatim imao situaciju ’jedan na jedan’, nije bio uspešan a Mađari su to kaznili.

Imali su izabranici Deneša Kemenjija priliku u za izjednačenje, ali nisu uspeli i Filip Filipović je svojim drugim golom još jednom ’odlepio’ Srbiju na plus dve (5:3). Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena iako je Srbija u dva navrata imala veliku priliku da postigne gol.
Treća četvrtina protekla je u odličnim odbranama obe ekipe, a onda je, dva minuta pred kraj, Vanja Udovičić svojim drugim golom prvi put doveo srbiju do tri gola prednosti (6:3). Ipak, već u sledećem napadu Kiš postiže drugi gol i ponovo vraća Mađare u igru. Možda i odlučujući trenuak na utakmici dogodio se devet sekundi pre kraja treće deonice. Naša selekcija izborila je igrača više, a kapiten Vanja Udovičić je kapitenski preuzeo odgovornost i pogodio za 7:4.

Početak poslednje deonice bio je rezervisan za Nikolu Rađena. Mađari su se dva puta približili na minus dva, ali je Rađen u oba slučaja pogađao i tako vraćao našem timu sigurnost.

Posebno je bio lep Rađenov drugi gol, kao i Filipovićev treći nešto kasnije, a Srbija je sa ta dva lob udarca otišla prvi put na plus četiri (10:6). Do kraja meča Mađari su postigli dva gola, ali sut ako samo ublažili poraz u borbi za bronzanu medalju.

Mađarska: Seči, Torok, Madaraš 2, Deneš Varga 2, Bundšuh, Hošnjanski 1, Vamoš, Sivoš 1, Danijel Varga, Biroš, Gabor Kiš 2, Harai, Nadj.
Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 3, Duško Pijetlović, Vapenski, Nikić, Aleksić, Radjen 2, Filipović 3, Prlainović 1, Mitrović, Gojko Pijetlović.
Igrač više: Mađarska 11 (5), Srbija 12 (3). Peteraca nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: