Vaterpolisti: "Najvažniji meč!"

Vaterpolisti Srbije ističu da što pre moraju da zaborave poraz od Hrvatske i okrenu se najvažnijem duelu sa Mađarskom, koji donosi medalju.

Izvor: B92

Petak, 10.09.2010.

15:51

Default images

Najbolji vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u finale prvenstva Evrope u Zagrebu, ali poraz protiv Hrvatske u polufinalu moraće što pre da zaborave, jer im sutra predstoji najvažnija utakmica na turniru - protiv Madjarske za bronzanu medalju.

Obe selekcije naći će se u pomalo neuobičajenoj situaciji, jer su u medjusobnim okršajima najčešće odlučivale o pobedniku velikih takmičenja, ali je činjenica da su i Srbija i Madjarska u Zagrebu igrali ispod svojih mogućnosti.

"Nije trebalo da izgubimo od Hrvatske, jer su svi parametri bili na našoj strani, ali je ipak pretenciozno da mislimo da smo nepobedivi i da je na svakom takmičenju prvo mesto rezervisano za nas. Verujem da smo bili oštećeni za jedan peterac ali sve je to sport", rekao je selektor našeg tima Dejan Udovičić.

On dodaje da je sada najvažnije sve to zaboraviti i što bolje se pripremiti za sokršaj sa Madjarima.

"Za nas će to biti finale. Ne da bismo se revanširali Mađarima za poraz u grupi, već da bismo osvojili medalju. Siguran sam da će svi igrači sutra dati sve od sebe da još jednom obraduju Srbiju", kaže Udovičić.

Naš najbolji igrač u duelu protiv Hrvatske Živko Gocić kaže da uprkos porazu niko nikome nema šta da zameri.
"Nemamo šta da zamerimo jedan drugom. Bili smio iskreni u tom meču, ali nismo uspeli. Sada se okrećemo utakmici za bronzu. Treća medalja na trećem takmičenju ovog leta bila bi fantastična stvar, a veliki uspeh je i plasman u polufinale", rekao je Gocić.

Andrija Prlainović kaže da reprezentacija Srbije nije pretplaćena na pobede i da ne možemo da budemo nezadovoljni učinkom.
"Mnogo utakmica smo mi dobili na takav način, ali je ovog puta sreća pratila Hrvate. Najvažnije je da i dalje imamo šansu za medalju i moramo uraditi sve da je osvojimo. Bio bi to veliki uspeh, jer je turnir bio izuzetno jak. Uostalom, Crna Gora je peta, a vicešampion sveta Španija tek osma", rekao je Prlainović.

Duško Pijetlović veruje da u borbi za treće mesto nećemo praviti velike greške kao na utakmici protiv Madarske u grupi.

"Sigurno neće biti gluposti koje smo pravili u prvom meču. Svaka medalja je velika na ovakvom takmičenju. Nije realno da tri takmičenja u ovako kratkom roku odigramo na najvišem nivou", rekao je Pijetlović.

Utakmica za treće mesto Srbija - Madjarska na programu je u subotu od 17,30 časova. U finalu će od 21 sat igrati Hrvatska - Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: