Optimizam pred meč sa Hrvatskom

Posle velike pobede nad Crnom Gorom vaterpolo reprezentacija Srbije sa realnim optimizmom dočekuje polufinale Evropskog prvenstva u Zagrebu protiv domaćina.

Izvor: JT

Sreda, 08.09.2010.

15:47

Default images

Svesni kvaliteta reprezentacije Hrvatske, ambijenta u kojem će oko 5.000 navijača biti protiv njih ali i s verom u sopstvene snage smatraju da imaju šanse za uspeh.

„Cilj nam je da ponovimo odbranu, iskontrolišemo meč, posebno onaj deo na početku kada će odmornija Hrvatska želeti da nas odmah slomi“, rekao je selektor Dejan Udovičić.

Moramo da budemo pametni, da se držimo našeg dogovora. Ne bojimo se publike i nadam se da neće biti ekstremna. Ne igraju navijači već igrači. Igrali smo već u takvoj situaciji, znamo da se postavimo. Mi ćemo uspeti da se regenerišemo, to je sigurno. Nema ni iznenadjenja, mi zaboravljamo sve utakmice sa njima ovog leta“, dodao je Udovičić.

Iako se zdravstveno loše osećao kapiten Vanja Udovičić je odigrao fantastično u četvrtfinalu protiv Crnogoraca.

Ne volim kada me tapšu po ledjima a žele da vas pobede. Mi smo imali tešku utakmicu sa Crnom Gorom. Ostvarili smo veliki cilj, stigli u polufinale. Uz dva osvojena zlata to je uspeh vredan najvećeg poštovanja. Imamo pred sobom teškog protivnika koji želi da pobedi i stigne u finale. Nije sramota da se izgubi, ali da se da sve od sebe. Da ne verujemo da možemo da budemo uspešni ne bismo ni igrali. Biće teško, ali moramo da gledamo prvo sebe i da damo ono što objektivno možemo i probamo da ostvarimo dobar rezultat“, istakao je kapiten vaterpolista Srbije.

Meč Hrvatska - Srbija igra se u četvrtak od 17.45 časova, dok u drugom polufinalu od 20.40 igraju Mađarska i Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: