EP: Srbija - CG (utorak 20.45)

Vaterpolo reprezentacija Srbije moraće najtežim mogućim putem da se probije u završnicu EP, a prva prepreka na tom putu je branilac titule, selekcija Crne Gore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2010.

14:45

Default images

Posle odlično odigrane utakmice protiv Nemačke u poslednjem kolu takmičenja po grupama, svi su spremni da daju maksimum protiv prvaka Evrope, a atmosferu donekle kvari samo bolest prvog golmana Slobodana Sora, čije je učešće u sutrašnjoj utakmici i dalje neizvesno.

"Temperatura mu varira i pitanje je hoće li moći da igra. U ovom renutku imamo još trojicu rovitih, ali se nadam da će oni biti spremni do utorka uveče", rekao je selektor Dejan Udovičić.

Reprezentacija je ponedeljak u jutarnjim časovima odradila trening, a za ponedeljak uveče je planiran još jedan.

"Selektor reprezentacije Hrvatske Ratko Rudić nam je izašao u susret i prepustio nam njihov večernji termin. Tako ćemo osetiti vreme odigravanja, jer je apsurdno da radimo u nekom drugom terminu", kaže Udovičić.

Prema njegovim rečima, naš tim je na ovom šampionatu odigrao jednu izrazito slabu četvrtinu protiv Madjara i to nas je koštalo gubitka prvog mesta u grupi.

"Posle toga, svaki naredni susret nam je finalni. Idemo u dobrom smeru. Odbrana i pristup igri protiv Nemačke raduju i na taj način treba da razmišljamo. Hoćemo da damo maksimum. Znam da će biti dosta protivničkih navijača koji mogu da izvrše pritisak, ali mislim da imamo iskustva za tako nešto", rekao je Udovičić.

Medju igračima vlada umereni optimizam. Svesni su snage igrača sa kojima su do pre nekoliko godina bili u istom timu.
"Jaki su na svim pozicijama, veoma iskusno i biće jako teško. Zbog poraza protiv Madjarske moramo da idemo najtežim putem, jer ako dobijemo Crnu Goru, čeka nas odmorna Hrvatska", kaže Stefan Mitrović.

Kapiten i najbolji strelac reprezentacija Srbije Vanja Udovičić veruje u ekipu.
"Imamo veru u sebe, ali pod uslovom da dečje bolesti ostavimo za nama. Oni su više pokazali nego mi, iako su imali dva kiksa. To nam je motiv više. Crna Gora sigurno želi da se iskupi za neuspeh na prošlogodišnjem prvensvu sveta, ali mi gledamo sebe. Odlučivaće hladna glava, koncentracija i mirnoća", rekao je Udovičić.

Andrija Prlainović smatra da su šanse u meču sa CG - izjednačene.
"Nema tu šta mnogo da se kaže. Podjednako je teško i njima i nama. Oni osciliraju, mi igramo sve bolje i rekao bih da su šanse izjednačene. Najveći aduti su im Šefik i Zloković. Moramo da budemo koncentrisani sa jakom odbranom", rekao je Prlainović.

Utakmica Srbija - Crna Gora na programu je u utorak od 20,40 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: